Tuff pollensäsong väntar – så kan Kry hjälpa dig

Årets pollensäsong kan bli jobbigare än vanligt för svenska allergiker.
Kry kan hjälpa dig om du har besvär – och erbjuder dessutom pollenprognoser att följa.

Hos Kry får man snabb och smidig hjälp vid allergibesvär – ladda ner appen här.

Våren kan vara en tuff tid för den som är allergisk mot pollen. Näsan rinner, det kliar i ögonen och man kan få problem med andningen. Pollenallergi är idag vanligt i Sverige och cirka 30 procent av den svenska befolkningen är allergiska.

Nu ser det ut att bli en tuff vår för alla svenska allergiker. Redan i december förra året visade mätningar att det var höga halter av hassel, al och björk – detta till följd av att 2020 var ett väldigt varmt år.

”Kan bli något liknande i år”

– Det har varit några tuffa pollen-år, och det kan bli något liknande i år när värmen slår till, säger Johan Flodin, läkare hos Kry.

När mätningar började göras i början på mars så visade de stora mängder av hassel och al och flera allergiker har redan fått besvär.

– Det finns anledning att tro att det kommer fortsätta att vara höga halter, säger Flodin.

Johan Flodin, läkare på Kry.

För de flesta människor räcker det med allergimedicin för att lindra sina symtom –medan andra kan behöva uppsöka vård för att få bukt med sina besvär.

Så kan Kry hjälpa till

– Har man kraftiga besvär som påverkar ens vardag och upplever att det inte hjälper, då kan man prova att prata med oss så hjälper vi till.

Kry erbjuder digitala vårdbesök och satsar på att hjälpa alla med allergibesvär i vår. I appen finns också prognoser som visar pollenhalter av olika slag i hela Sverige, och hur det ser ut  kommande dagar.

Hos Kry får man snabb och smidig hjälp vid allergibesvär: I appen går det bland annat att förnya sitt recept och beställa hem läkemedel. Det man behöver göra är att ladda ner Kry-appen och logga in med Mobilt BankID.

För den som upplever symptom, men som inte är säker på att man är allergisk mot pollen, finns också ett självtest att göra på webben.

Ladda ner Krys app och förbered dig för den tuffa pollensäsongen redan idag.

Hos Kry får man snabb och smidig hjälp vid allergibesvär – ladda ner appen här.

Nästa artikel