Semestra smidigt med mobilen – här är smarta fördelarna

Med SL:s mobilapp kan du resa smidigt efter bara några få knapptryck i mobilen. I appen kan du bland annat köpa enkelbiljetter och få reda på snabbaste vägen till ditt resmål.

FÖR IPHONE: Betala direkt i mobilen. Ladda ner SL-appen nu.
FÖR ANDROID: Betala direkt i mobilen. Ladda ner SL-appen nu. 

Vi har nog alla varit där. Man har bråttom och ska med buss, tunnelbana, pendeltåg eller något annat kollektivt färdmedel – men har glömt SL-kortet hemma. Eller så ska man resa kollektivt för första gången på länge och tappat bort allt vad resebevis heter.

Lösningen finns nära till hands. Med SL:s mobilapp reser du supersmidigt – såväl spontant som regelbundet. I den kan du köpa enkelbiljett för hela Stockholmsregionen – och den gäller sedan under 75 minuter från köptillfället. Du kan hela tiden se hur lång tid som återstår.

Om du inte redan har appen måste du börja med att ladda ner den från App Store eller Google Play. Den heter ”SL – Reseplanerare och biljetter” och är förstås helt gratis.

SL-appen är smidig och lättanvänd. När det är dags att resa någonstans väljer du själv priskategori – antingen ”vuxen” (43 kronor) eller något av de rabatterade alternativen (29 kronor) ”pensionär”, ”student”, ”ungdom” – och köper sedan din enkelbiljett.

Är ni i ett större sällskap så kan en person betala för flera. Du kan även köpa biljett som inkluderar en passage på tågstationen på Arlanda samt UL/SL-biljetter för resor till och från Uppsala och Knivsta.

Din enkelbiljett finns sedan lättillgängligt i appen och går enkelt att visa upp för spärrexpeditören, konduktören eller busschauffören.

I appen finns även en smart reseplanerare som innefattar samtliga SL:s tidtabeller. I den kan du skriva in antingen vilken hållplats eller adress du vill ta dig till – och planeraren tar då hänsyn till transport, möjliga byten och eventuella gångavstånd.

SL-appen tillhandahåller även tjänster som att informera om störningar i lokaltrafiken, man kan chatta med SL:s kundtjänst och kontrollera sina tidigare biljettköp.

FÖR IPHONE: Hitta snabbaste vägen till ditt resmål. Ladda ner SL-appen nu.
FÖR ANDROID: Hitta snabbaste vägen till ditt resmål. Ladda ner SL-appen nu. 

Nästa artikel