Så kan Kry hjälpa till vid pollenallergi

Pollenkänslig? Håll pollenkoll i mobilen. 
I Krys app får du prognoser för kommande dagar.

Få hjälp direkt vid pollenallergi – ladda ner Kry kostnadsfritt HÄR >>

Pollensäsongen är här med besked – och många upplever besvär.

Var femte svensk är nämligen känslig för pollen och besväras av pollenfrön i luften från tidig vår till höst. Några av symtomen är rinnande näsa och nästäppa, nysningar, kliande ögon och trötthet.

Många kan få lindring med receptfria läkemedel. Om man dock känner att det inte är tillräckligt, och att man har kraftiga besvär, är det en klok idé att söka vård.

Boka ett videomöte

Då är det tur att Kry finns. Första steget är att ladda ner appen gratis. När du väl har installerat appen kan du enkelt och smidigt boka ett videomöte med en sjuksköterska eller läkare, som i mötet gör en individuell bedömning baserat på dina symptom och det som framkommer under vårdmötet.

Därefter kan du bli bli ordinerad behandling alternativt hänvisad eller remitterad till vidare vård.

I appen går det även att förnya recept och beställa hem medicin för att lindra besvären.

En populär funktion i appen, som många använder dagligen, är att man kan se aktuella pollenhalter i just sitt område. Det finns även en Pollenkalender, som visar vilka månader som olika pollenhalter kan finnas i luften.

Se till att vara redo

Som bekant så påverkas pollensäsongen av klimatet. När pollensäsongen börjar kan variera på olika platser landet. Se till att vara redo – ladda ner Kry redan idag.

Om du misstänker att du är allergisk mot pollen, men inte är helt säker, kan du också göra Krys enkla självtest – ett test som lär dig mer om pollenallergi och när du eventuellt kan behöva söka vård.

Pollenallergiker? Med Kry i mobilen får du snabb och effektiv hjälp – ladda ner appen gratis här. 

Nästa artikel