Res smidigt till solen – från endast 20 kronor

Under sommaren lägger människor tiotusentals kronor på att resa utomlands eller till andra delar av Sverige – men det går faktiskt lika bra att njuta av det härliga vädret i Stockholm. Att ta sig runt med kollektivtrafiken är dessutom billigt, effektivt och miljövänligt.

FÖR IPHONE: Missa inga avgångar. Ladda ner SL-appen redan i dag.
FÖR ANDROID: Missa inga avgångar. Ladda ner SL-appen redan i dag. 

Förra året var svenskarna de i Europa som under sommarmånaderna spenderade mest pengar på att ta sig utomlands. Vi lägger tiotusentals kronor på att resa till Grekland, Spanien, Thailand och andra varma platser. Sedan tryter det i kassan hos många när årstiden övergår till höst.

Samtidigt hör man ofta att det inte finns något bättre än den svenska sommaren – och visst ligger det en sanning bakom det. Vi kan dessutom stoltsera med att ha en huvudstad som otaliga gånger räknats till några av världens vackraste städer.

Här finns fantastiska möjligheter till nöje, sol, bad och perfekta sommaraktiviteter. Ibland är det lätt att tro att gräset är grönare i andra städer under sommaren, men det finns en anledning till att miljontals turister årligen vallfärdar till Sveriges huvudstad.

I Stockholm kan du via lokaltrafiken smidigt ta dig till mängder av sagolika platser från så lite som 20 kronor. Den där perfekta stranden eller roliga sommaraktiviteten är sällan mer än en smidig resa med buss, tåg eller tunnelbana bort. De går vanligtvis ofta och tar dig till ditt mål utan att du behöver stå i långa bilköer eller leta parkering.

Vissa ser enbart Stockholms som en pulserande stadskärna med högt tempo, men vill man ha en lugnare stund går det lika bra att via SL ta sig utanför innerstan till någon av alla de sommarpärlor som finns i länets utkant.

Reser du med reskassa är priset för vuxen 30 kronor, men rabatterat till 20 kronor för pensionärer, studenter och ungdomar. Det går givetvis även utmärkt att köpa sin enkelbiljett via SL:s app.

FÖR IPHONE: Ladda ner SL-appen redan i dag.
FÖR ANDROID: Ladda ner SL-appen redan i dag. 

Nästa artikel