Paradisstranden som stockholmarna vallfärdar till

Det finns gott om härliga badplatser i Stockholm, men även flera som sticker ut från mängden. Flatenbadet erbjuder dels en mysig sjö med rymlig strand, men även möjligheter till att sysselsätta sig med olika aktiviteter.

FÖR IPHONE: Hitta snabbaste vägen till ditt resmål. Ladda ner SL-appen nu.
FÖR ANDROID: Hitta snabbaste vägen till ditt resmål. Ladda ner SL-appen nu. 

Något av det bästa som finns under en ledig sommardag är att packa en väska och bege sig iväg till en härlig badplats där man kan njuta av vädret och umgås med nära och kära. I och kring Stockholm finns det ett stort utbud att välja på – både centralt i förorterna.

En av de mysigaste badplatserna som blivit populär genom åren, utan att vanligtvis vara överbefolkad, är Flatenbadet. Kollektivt tar man sig hit med buss 816 eller 401 – och insjön, som är en av huvudstadens renaste, tillhör området Skarpnäck.

På Flatenbadet finns en stor och rymlig sandstrand, men det går även att hitta gräsytor att slå sig ner på om man föredrar det.

Här finns flera bryggor och ett hopptorn i nära anslutning till både strand och gräsplättar. Under sommaren har man både en servering och minigolfbana. Det finns även möjlighet att spela beachvolleyboll, boule och att träna på ett stort, tillgänglighetsanpassat utegym. Det finns dessutom en rullstolsramp som leder ner till stranden och vattnet.

Om man önskar går det att grilla vid stranden – och efter en lång dag i solen finns det möjlighet att använda dusch och omklädningshytter. Givetvis har man även toaletter på området.

Badplatsen har flera bryggor och dessutom ett hopptorn.

Skulle man mot förmodan tröttna på strand, bad och sportiga aktiviteter så leder mysiga promenadstigar runt sjön genom orörd natur. Med andra ord får man tillgång till det mesta som behövs för en härlig sommardag.

Flaten är en insjö i stadsdelen med samma namn som ligger i Söderort i Stockholm. Den tillhör Tyresåns sjösystem och avvattnas via en vacker bäckravin i söder till Drevviken.

FÖR IPHONE: Missa inga avgångar. Ladda ner SL-appen redan i dag.
FÖR ANDROID: Missa inga avgångar. Ladda ner SL-appen redan i dag. 

Nästa artikel