Kolla in: Här är Stockholms bästa utegym

Sommaren är en härlig tid för att bada och sola på stranden, men man kan inte bara ligga på latsidan. Det gäller att hålla kroppen i form efter alla sköna grillkvällar. Det går dock att kombinera din favoritträning med frisk luft och blå himmel.

FÖR IPHONE: Res snabbt och smidigt. Ladda ner SL-appen nu.
FÖR ANDROID: Res snabbt och smidigt. Ladda ner SL-appen nu. 

Semestern är en härlig tid för att slappa och bara ha det skönt, men för de som även vill hålla sig i form finns det ofta gott om tid för att lägga lite extra tid på träning.

Sommaren erbjuder dessutom möjligheten att obehindrat träna utomhus – och därför har vi listat vad vi anser är några av Stockholms 12 vassaste utegym. Det finns verkligen något för alla åldrar – och ett komplett utegym ligger ofta närmare än du tror.

Farsta utegym (Farsta)
Närmaste hållplats: Farsta (tunnelbana)

Just utanför grindarna till Farsta idrottsplats hittar du ett populärt utegym helt i trä. Det är så gott som komplett – oavsett önskemål. Här kan du köra marklyft, ryggdrag, armgång, situps, dips, bänkpress, axelpress, knäböj, upphopp och balansträning. Här finns även en räckhäv i olika nivåer och en yta för stretching.

Nälsta utegym (Hässelby-Vällingby)
Närmaste hållplats: Vällingby (tunnelbana)

Strax intill Nästabadet har det upprättats ett komplett utegym. Här går det bland annat att köra marklyft, ryggdrag, armgång, situps, dips, bänkpress, axelpress, knäböj, upphopp och balansträning. Här finns en räckhäv i flera nivåer och en stretchyta. På området finns också två boulebanor.

Tanto strandbads utegym (Södermalm)
Närmaste hållplats: Hornstull (tunnelbana)

Gymmet är i trä och är utformat så att den som tränar själv kan anpassa motståndet vid redskapen. Det är dessutom tillgänglighetsanpassat. Vid varje station finns det skyltar med tydlig information om vilken muskelgrupp som tränas och hur man använder redskapet.

Lappkärrsbergets utegym, Docentbacken (Östermalm)
Närmaste hållplats: Universitetet (tunnelbana)

Brett utrustat med fasta redskap där du tränar med hjälp av egna kroppsvikten. Här finns bland annat chins-, volt- och dipsräcke, ribbstol, balansbom samt redskap för boxjumps. På platsen finns också ett trädäck. 

Spånga IP utegym (Spånga-Tensta)
Närmaste hållplats: Spånga idrottsplats (buss)

Ett så gott som komplett utegym där man kan träna marklyft, knäböj, ryggdrag, armgång, situps, dips, axelpress, bänkpress, upphopp och olika typer av balansträning. Här finns dessutom en räckhäv i olika nivåer samt en yta för stretching.

Akalla Gårds utegym (Rinkeby-Kista)
Närmaste hållplats: Akalla (tunnelbana)

Ligger precis vid bollplanen. Det är ett komplett utegym med marklyft, ryggdrag, armgång, situps, dips, bänkpress, axelpress, knäböj, upphopp och som har flera olika möjligheter till balansträning. Här finns dessutom en räckhäv i olika nivåer och en stretchyta.

Brotorp utegym (Skarpnäck)
Närmaste hållplats: Bagarmossen (tunnelbana)

Ett relativt nytt utegym. Det är fräscht och komplett med marklyft, ryggdrag, armgång, situps, dips, bänkpress, axelpress, knäböj, upphopp och balansträning. Här finns även en räckhäv i flertalet nivåer och en yta för stretching.

Sätra IP utegym (Skärholmen)
Närmaste hållplats: Bredäng (tunnelbana)

Ligger precis intill friidrottshallen. Det är ett komplett utegym i trä med marklyft, knäböj, ryggdrag, armgång, situps, dips, bänkpress, axelpress och upphopp. Det finns även goda möjligheter till att köra balansträning. Här finns också en räckhäv i diverse nivåer och en stretchyta.

Årstavikens utegym (Enskede-Årsta-Vantör)
Närmaste hållplats: Liljeholmen (tunnelbana)

Gymmet är nyligen utbyggt med två stationer och dessutom rejält uppfräschat. Perfekt för den träningsvilliga – och numera så gott som komplett.

Vasaparkens utegym (Norrmalm)
Närmaste hållplats: S:t Eriksplan (tunnelbana)

Ligger på höjden i Vasaparkens västra del och blev klart för ett år sedan. Området utgörs av två platåer sammanlänkade med en trätrappa. Från platsen har man utsikt både mot Sankt Eriksplan och in mot Vasaparkens parklek. Är utvecklat för att man ska kunna träna kroppens sju grundrörelser. Passar både nybörjaren och den mer avancerade.

Björkhagens utegym (Skarpnäck)
Närmaste hållplats: Björkhagen (tunnelbana)

Stockholms stads första utegym i trä. Redskap finns för marklyft, ryggdrag, armgång, situps, dips, bänkpress, axelpress, knäböj, upphopp och balansträning. Här finns dessutom en räckhäv i olika nivåer och en stretchyta. Ligger i anknytning till motionsspåren i Nackareservatet. Är belyst fram till 22.00.

Tveta friluftsgårds utegym (Södertälje)
Närmaste hållplats: Tvetaberg (buss)

Ett relativt nytt utegym i trä som passar både nybörjaren och den mer avancerade. Ligger även i anslutning till motionsspår. Är belyst fram till 23.00 och det finns parkering i närheten.

FÖR IPHONE: Res snabbt och smidigt. Ladda ner SL-appen nu.
FÖR ANDROID: Res snabbt och smidigt. Ladda ner SL-appen nu. 

Nästa artikel