Här får du bästa picknickstunden – i Stockholms innerstad

Något av det bästa som finns under sommaren är att samla vänner för att grilla eller ha picknick. I Stockholms innerstad finns det massvis av bra ställen för de här mysiga stunderna.

FÖR IPHONE: Res snabbt och smidigt. Ladda ner SL-appen nu.
FÖR ANDROID: Res snabbt och smidigt. Ladda ner SL-appen nu. 

Det är inte sommar på riktigt förrän man har packat grillväskan eller picknickkorgen och kan möta sina vänner för att äta och umgås med varandra.

Därför har vi listat några av Stockholms innerstads bästa grill- eller picknickställen. Samtliga är smidiga att ta sig till med hjälp av SL-trafiken.

Ivar Los park
Närmaste hållplats: Mariatorget (tunnelbana) / Söder Mälarstrand (pendelbåt)

Ivar Los park ligger på Mariaberget med utgångar mot Bastugatan och Monteliusvägen. Här erbjuds man Stockholms kanske vackraste parkutsikt. Det finns en mysig slänt att sitta i så att man får huvudstaden framför sig med Riddarfjärden i förgrunden och Gamla stan och Kungsholmen i bakgrunden.

Humlegården
Närmaste hållplats: Östermalmstorg (tunnelbana) / Humlegården (buss)

Humlegården är en av Stockholms mest centrala parker – och den ligger bara ett stenkast från Stureplan. Här kan man antingen ta en paus mitt i shoppingrundan eller bara njuta av eftermiddagssolen innan man beger sig ut på stan. Den stora och rymliga parken omgärdas av puls. Dessutom finns det en ordentlig grillplats vid parkleken med behållare för engångsgrillar.

Tantolunden
Närmaste hållplats: Zinkensdamm eller Hornstull (tunnelbana) / Tanto (buss) / Stockholms södra (pendeltåg)

Tantolunden ligger alldeles intill Årstaviken. Här finns kolonilotter, badstrand och stora, öppna gräsytor där du kan ägna dig åt aktiviteter som kubb eller bollekar. Tantolunden är en plats som passar alla – och här vistas allt från barnfamiljer och ungdomar till pensionärer. Det finns behållare för engångsgrillar nere vid vattnet för den som vill grilla.

Fredhällsklipporna
Närmaste hållplats: Kristineberg (tunnelbana) / Fredhäll (buss)

I Fredhäll ligger Stockholms kanske vackraste klippbad. Det är en bra plats för en mysig kväll med vänner där man kan hitta en egen skreva att slå sig ner i. Det bjuds på en härlig utsikt och hela platsen andas verkligen sommar. För den som vill finns det dessutom goda badmöjligheter.

Vitabergsparken
Närmaste hållplats: Skanstull (tunnelbana) / Gotlandsgatan (buss)

Vitabergsparken ligger precis ovanför Nytorget och är oerhört välbesökt under sommaren. De allra flesta väljer att sitta i sluttningen vid Sofia kyrka där det ofta är fart och fläkt under kvällarna. Parken drar generellt till sig lite yngre besökare, men den passar även för en äldre publik. Förutom picknickytor finns här dessutom både hundpark och koloniträdgårdar.

OBS! Tänk på att vara försiktiga och vidta säkerhetsåtgärder om ni väljer att grilla under sommaren. Ta hänsyn till omgivningen och se till att släcka rejält efter er. Var dessutom noggranna med att samla ihop allt skräp – och lämna inte platsen förrän den är ren och fin.

FÖR IPHONE: Hitta snabbaste vägen till ditt resmål. Ladda ner SL-appen nu.
FÖR ANDROID: Hitta snabbaste vägen till ditt resmål. Ladda ner SL-appen nu. 

Nästa artikel