Här är appen som är pollenallergikerns bästa vän i vår

Våren närmar sig och det gör då också pollensäsongen.
Med hjälp av Kry kan nu den som är pollenallergiker förnya recept , konsultera läkare och läsa pollenprognoser för kommande dagar – direkt i appen.

Ladda ner Kry här och få snabb hjälp med dina pollenbesvär >>

Var femte svensk är känslig för pollen och besväras av pollenfrön i luften från tidig vår till höst. Några av symtomen är rinnande näsa och nästäppa, nysningar, kliande ögon och trötthet.

Pollensäsongen 2021 väntas bli tuff.

– Det finns anledning att tro att det kommer fortsätta att vara höga halter. Det har varit några tuffa år, och det kan bli något liknande i år när och om värmen slår till, säger Johan Flodin, läkare på Kry.

Anledningen till att vissa människor är känsliga för pollen är för att immunförsvaret överreagerar på pollenfrön som finns i luften. När pollenfrön kommer in i kroppen frigörs histamin och andra ämnen som kan vara besvärliga för kroppen och det gör att man får olika allergisymtom.

Läkarens tips

Vad kan man då göra själv som pollenallergiker? Johan Flodin igen:

– Pollen är väldigt väderberoende. Under dagtid när det är varmt ute är halterna högre, och har man stora problem kan det vara klokt att undvika att vara ute då, säger han, och fortsätter:

– Om man har varit ute ska man byta kläder och duscha. Viktigt att tänka på är att när man tvättar ska man inte hänga tvätten på tork ute.

När ska man vända sig till Kry?
– Det finns receptfria alternativ. Men har man kraftiga besvär som påverkar ens vardag och upplever att det inte hjälper, då kan man prova att prata med oss så hjälper vi till.

Undvik onödig trängsel och långa väntetider – ladda ner Kry här. 

Vårdappen Kry är helt enkelt pollenallergikerns bästa vän. Hos Kry kan man snabbt få hjälp med att förnya sitt recept  och beställa hem medicin för att lindra besvären.

Och det finns gott om tips på egenvård. Dessutom kan man boka tid med en läkare för en bedömning av symtom och vilken behandling som behövs.

Kry hjälper dig genom pollensäsongen

För att göra det enkelt för den som är allergisk mot pollen har Kry tagit fram ett verktyg som visar hur mycket pollen som finns i luft där man bor. Det visar halterna av olika pollensorter och det går att se prognoser för kommande dagar.

Krys läkare och sjuksköterskor finns till hands dygnet runt under hela året och det är bara några minuters väntetid innan man får hjälp. Ladda ner Krys app och förbered dig inför pollensäsongen.

Ladda ner Kry här kostnadsfritt – läkare och sjuksköterskor finns till hands dygnet runt. 

Nästa artikel