Här är världsstjärnornas nya semesterfavorit

När superstjärnorna vill fly vardagen åker de till Dominikanska republiken.
Sagolika vita stränder, klarblått vatten, underbara femstjärniga hotell och golfbanor i toppklass gör det här till den perfekta platsen för några veckor i lyx.

Sommaren 2015 kommer att inte att gå till historien som en av de bästa, snarare tvärtom. För den som ändå vill ha lite sommarkänsla av lyx finns det ett knep att ta till – boka en resa till paradiset Dominikanska republiken.

Här är det solgaranti och omgivningen går knappt att beskriva. Det är som att hoppa rakt in i ett vykort. Här finns över 400 kilometer långa vita sandstränder. Att ligga på de finkorniga sandkornen och blicka ut havet som glittrar i en turkosblå nyans är en helt otrolig känsla. Lägg därtill att man i Dominikanska republiken ger mest valuta för pengarna av samtliga länder hela Karibien och man förstår varför landet i allmänhet och Punta Cana och La Romana i synnerhet är världsstjärnornas nya semesterfavorit.

En av dem som trivs i paradiset i Västindien är en av världens mest kända rappare, med låten ”99 problems”, och hans minst lika kända fru. När de skulle åka på romantisk lyxsemester med deras dotter valde de Punta Cana och då spreds det snabbt bilder på hur det kända paret njöt vid milslånga vita stränder, hängde vid poolen och lekte i parker.

En annan som har setts semestra i Dominikanska republiken är den 43-åriga blonda skådespelerskan som är känd från filmer som ”Den där Mary”, ”Charlies änglar” och ”Gangs of New York”. När superstjärnan fått en lucka mellan inspelningar har hon vid upprepade tillfällen åkt till Dominikanska republiken.

Här finns förutom fantastiska och lyxiga bad- och relaxmöjligheter även flera golfbanor som håller absolut världsklass och därför benämns landet som Västindiens golfmecka. En av de mest populära anläggningarna heter Punta Espada i Punta Cana och den legendariska ”Teeth of the Dog” i La Romana. Punta Espada är en golfbana precis vid havet och är enligt GolfWeek den bästa banan i Karibien. En gång per år samlas världens bästa spelare här och banan är helt klart värt ett besök om man är det minsta intresserad av golf eller bara vill ta del av vacker natur.

Nu är det inte bara Punta Cana som kan erbjuda en lyxig semester med golfbanor i världsklass. I La Romana finns det prisade femstjärniga hotellet Casa de Campo, som förutom spaupplevelser och familjeaktiviteter kan erbjuda en golfanläggning utöver det vanliga, där tre av banorna är designade av mästerarkitekten Peter Dye.

I landet finns all inclusive-hotell i alla prisklasser och många kanske tror att Dominikanska republiken bara är en all inclusive-charter, men det är långt ifrån sant. Här finns en uppsjö av prisbelönta boutiquehotell, lyxiga sparesorter och flera AAA diamond-prisbelönta hotell.

Ett av dessa prisbelönta hotell är Penisula House i Samaná, som av Business Insider utsågs till ett av de tio bästa hotellen i hela Karibien. Trädgården är magnifik med de långa ståtliga palmerna, utsikten är oslagbar och inredningen går i en antik och stilren stil. Lägg därtill att alla sängkläder är handsydda och hotellet har gjort en medveten satsning på bra, och diskret, service.

Men samtidigt ska man komma ihåg att det finns flera hotell i samma nivå som Penisula House runt om i Dominikanska republiken. Oavsett man åker till Samaná, Punta Cana, La Romana, Puerta Plata eller Barahona behöver man inte oroa sig för att hitta ett boende som ska passa. Alla ställen har hotell i absolut världsklass, med tillgång till spa, utsikt som man bara kan drömma om och många erbjuder dessutom sportaktiviteter, med allt ifrån vattensporter till golf.

Det bästa med Dominikanska republiken är att man inte behöver vara miljonär för att ha råd att åka hit och bo bra. Ibland kostar lyxiga semesterresor en förmögenhet, så är det inte om du åker hit. Prisindex ligger nästan hälften så lågt som i Sverige, vilket gör att de flesta har råd att åka hit.
Dominikanska republiken är den mest unika och mest exklusiva destinationen i hela Karibien.

Här kan du läsa mer om Dominikanska Republiken och planera din drömsemester. Sidan är på engelska men du hittar enkelt allt du söker efter.

Nästa artikel