Här är landet som tagit all inclusive till en ny nivå

All inclusive betyder att allt ska ingå. Ändå är det ofta bara mat och dryck som är inkluderat. Om du verkligen vill släppa allt under semestern ska du åka till Dominikanska republiken – där prisade hotell tagit all inclusive till en ny nivå.

När du åker på en välbehövd semester vill du inte behöva anstränga dig alls. Många väljer därför att bo all inclusive, för att verkligen kunna släppa allt i några veckor. Ett ställe som allt fler svenskar väljer att åka till är den soliga paradisön Dominikanska republiken, och här är det maxad all inclusive som gäller.

– Jag behövde inte tänka på någonting alls. Dominikanerna har verkligen tagit all inclusive till en ny nivå, säger flitiga resenären Norhan som nyligen besökte landet.

Från att du landar på ön blir du väl omhändertagen av det varma, välkomnande folket. Smidigt och effektivt leds du till din transport som tar dig direkt till hotellet, och väl där är allt ordnat så att du bara kan luta dig tillbaka och njuta av en perfekt semester. Skulle du behöva hjälp kan du bara fråga någon i personalen, som alltid pratar engelska och ofta flera andra europeiska språk. Bland annat har man de tre bästa all inclusive-hotellen och 5 av de 8 bästa i Karibien.*

Förutom det självklara, som mat och dryck, ingår på flera hotell även flertalet aktiviteter både på och utanför anläggningen. Här är det en amerikansk standard på servicenivån vilket innebär att personalen verkligen ordnar allt åt dig.
– Du lär verkligen känna personalen på hotellet personligen. Det är inte ovanligt att de tilltalar gästerna vid namn, säger Norhan.

Maten är dessutom av extremt hög restaurangklass och inte det som vi är vana vid all inclusive. Många hotell har dessutom så många restauranger att man inte hinner med alla under en 14 dagars semester. Är man inte mätt efter middag eller lunch kan man svänga förbi något av hotellens glass- eller juicebarer, ofta finns verkligen allt och mer.

Smidig resväg från Europa
Det är enkelt att både åka till Dominikanska republiken, och att ta sig runt på ön. Flera flygbolag flyger direkt till resmålet från Norden. Väl där finns det mycket att göra, även för den som inte bara vill ligga och sola.

Till exempel så är dans en stor del av många dominikaners liv. I danserna Merengue och Bachata visar dominikanerna verkligen upp charmen som får turisterna att återkomma år efter år.
– Dominikanerna gillar verkligen att ha kul, och de bjuder in dig till festen, förklararr Norhan.

Det finns även ett rikt djur- och naturliv på ön samt möjlighet till extremsport för den våghalsige. Men många turister väljer att stanna på hotellen på grund av den oslagbara kombinationen av karibisk värme och superb service.
– Jag blev förvånad över hur fantastiskt välskött allting var på hotellet. Det var vackert, trevligt och lugnt, säger Norhan.

På flera hotell ingår även en personlig portier, som möter dig vid ankomsten och ger dig sitt nummer om du behöver något. Allt för att du verkligen ska känna dig som hemma och aldrig behöva sakna något.

Värme som smittar av sig
Under den iskalla skandinaviska vintern kan vi nordbor behöva komma iväg lite för att tina upp. Till Dominikanska republiken kan man åka och låta sig smittas av den karibiska värmen, både bokstavligt och bildligt talat.
– Atmosfären smittade av sig på alla hotellgästerna. Alla var jättetrevliga och hälsade glatt hela tiden. Bli inte förvånad om du kramar personalen i slutet av vistelsen, säger Norhan.

Norhan, och många andra svenskar, har lärt sig att verkligen älska den soldränkta karibiska ön. Det avslappnade, varma och problemfria boendet på all inclusive-hotellen gör att du återvänder till Sverige full av energi och något varmare inombords. Och du lär vilja åka tillbaka så fort du får chansen.

– Jag älskar att upptäcka nya ställen, och åker inte till samma plats två gånger. Men allting på Dominikanska republiken var bara så enkelt och härligt. Så hit kommer jag garanterat åka tillbaka, avslutar Norhan.

Låt dig inspireras inför semesterresan.
Läs mer om Dominikanska Republiken här.

* Bästa all inclusive-hotellen i Karibien enligt TripAdvisor.

Nästa artikel