Systrarna har gått ner 80 kg i vikt: ”Vi stöttar varandra”

En helt vanlig tisdagskväll ringde Helene upp sin syster Ywonne och berättade att de tillsammans skulle skriva in sig hos WW ViktVäktarna i Ånge. Idag, 3,5 år senare, har de tillsammans gått ner 80 kg i vikt.
– Att kunna göra den här resan tillsammans har betytt mycket, säger Helene.
– Det har varit ett otroligt stöd att ha någon som går igenom samma sak, säger Ywonne.

Gör som Helene och Ywonne och kom i form med WW ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

Det var Helene, som till vardags jobbar inom vården, som kände att hon måste ta tag i sin övervikt. Hennes vikt gjorde att hon varken hade ork till att jobba eller vara aktiv på  fritiden.

 – Jag satt en en tisdagskväll och tänkte att imorgon ska jag och min syster väga in oss hos WW ViktVäktarna här i Ånge. Så jag ringde och berättade för henne att i morgon är det du och jag som börjar hos WW ViktVäktarna.

Ywonne var kanske inte lika övertygad till en början, men bestämde sig för att hon kunde ju i alla fall vara med och peppa och stötta sin syster. 

Nu har det gått över 3,5 år sedan syskonen skrev in sig och sedan dess har de tillsammans gått ner 80 kg. Helene har gått ner 35 kg och Ywonne 45 kg. Till en början gick de regelbundet på WW ViktVäktarnas workshops men nu har de medlemskapet Digital med WW-appen.

– Innan WW ViktVäktarna var jag dålig på att äta regelbundet. Jag kunde hoppa över frukost och lunch för att sedan bli vrålhungrig till middag. Kroppen låg på sparlåga och jag mådde inte bra på det stora hela, säger Helene.

Gör som Helene och Ywonne och kom i form med WW ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

Med WW ViktVäktarna har Helene fått nya bra rutiner kring maten. Både hon och Ywonne tycker om att laga mat och baka och tipsar gärna varandra om bra recept. Ofta kan de hitta recept som de gillar och anpassa dem något.

– Det som överraskat mig under resan är att det finns så mycket gott som jag inte gillat tidigare. Till exempel bönor och linser åt jag inte tidigare, men nu gillar jag det. Havregrynsgröt klarade jag inte av men nu kan jag bli sugen på det, säger Helene.

Och skulle sötsuget dyka upp brukar Helene fixa egen glass.

– Jag gör glass på frysta bananer eller frukt istället för att ta vaniljglass från frysen. Jag kan även baka något gott som är nyttigare, säger hon.

För Ywonne har det handlat mycket om att hitta bättre alternativ.

– Skulle jag göra en dipp tidigare tog jag den fetaste varianten. Nu väljer jag lättkvarg och det smakar lika gott. Ska jag baka bröd väljer jag havrebröd istället för ett vanligt bröd. Äter familjen pizza från en pizzeria så kan jag göra en egen libapizza.

Gör som Helene och Ywonne och kom i form med WW ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

Ywonne hade testat WW ViktVäktarna tidigare, men den här gången är hennes inställning annorlunda.

– Jag tror att man måste lägga om mentalt. Du kan inte tänka att det är något snabbt fix på tre månader och att du sedan ska återgå till hur du åt innan. 

Efter viktnedgången har båda syskonen märkt att de mår så mycket bättre och att de fått ny energi. 

– Innan hade jag problem med mitt blodsocker som hade en förmåga att sjunka. Jag är även gladare nu och har mer ork. Det här är det bästa min syster har gjort – annars hade jag suttit här ännu större, säger Ywonne.

Hur viktig har det varit att ha stöd från varandra?

– Väldigt viktigt. Vi delar recept, gör matlådor till varandra och sporrar varandra. Det är ett stort stöd att ha någon som gör samma sak som förstår vad jag går igenom, säger Ywonne och Helene håller med.

– Ja, det har betytt otroligt mycket. Har syrran eller jag en dålig dag kan vi ringa varandra och fråga om vi ska ta en promenad. Har jag gjort matlådor så tar jag med så även hon får. Vi är ett fint stöd för varandra.

Gör som Helene och Ywonne och kom i form med WW ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

Nästa artikel