Guide: Så kan du få bättre lön som medlem i Naturvetarna

Genom att bli medlem i Naturvetarna kan du påverka din lön på flera sätt.
Du erbjuds personlig lönerådgivning, får tillgång till exklusiv lönestatistik och stödjer även förbundets arbete för att naturvetare ska få bättre löner och villkor.
Om du vill registrera dig redan nu kan du enkelt göra det via länken nedan.

Här kan du gå med i Naturvetarna och ta del av alla medlemsförmåner direkt. Det tar bara någon minut!

Som medlem i Naturvetarna kan du vända dig till förbundets medlemsrådgivning som bland annat erbjuder personlig coachning och rådgivning inför ditt lönesamtal. Naturvetarnas ombudsmän är experter på löneläget i branschen och de kan ge dig värdefulla tips för att få upp din lön. De kan hjälpa dig att komma fram till vad som är ett rimligt löneanspråk och att förbereda bra argument inför löneförhandlingen.

En stor del av de frågor som kommer in till Naturvetarnas medlemsrådgivning gäller just lön och varje år hjälper ombudsmännen hundratals medlemmar med lönerelaterade frågor. En av de vanligaste frågorna är hur mycket man ska begära i lön för ett visst jobb, och för att ta reda på det har du som medlem en stor förmån. När du blir medlem får nämligen exklusiv tillgång till Saco Lönesök där du kan få koll på löneläget inom ditt utbildnings- eller arbetsområde.

Statistiken visar skillnader i lön för olika åldersgrupper, examensår, utbildningar och arbetsmarknadssektorer. Du kan utnyttja den till att se din potentiella löneutveckling och vilka val du kan göra i karriären för att nå en viss lön.

Naturvetarna jobbar också för att naturvetare ska få bättre löner genom att föra dialog med arbetsgivare och förhandla fram förmånliga avtal. De driver bland annat på för att du själv ska kunna påverka din lön och få rätt lön i förhållande till dina insatser och ditt uppdrag.

Genom att bli medlem stödjer du förbundets arbete för att naturvetare ska få högre löner, bättre villkor och den status de förtjänar. Ju fler som är medlemmar, desto större styrka har Naturvetarna i förhandlingar och i sitt påverkansarbete. Medlemskapet kostar mellan 100 och 250 kronor i månaden.

Här kan du snabbt och enkelt gå med i Naturvetarna och ta del av alla medlemsförmåner. Från 100 kr/månad!

Nästa artikel