Gör lönekarriär med Naturvetarna – här är medlemskapet som kan förändra ditt arbetsliv

Gå inte genom arbetslivet med lägre lön än du förtjänar.
Tänk långsiktigt och strategiskt, så kan du klättra på lönestegen snabbare än du tror.
Naturvetarna hjälper sina medlemmar att boosta både lönen och karriären – hela vägen från ingångslön till pension.

Vill du ta din lön och karriär till nya nivåer? Gå med i Naturvetarna direkt.

Är du naturvetare av något slag, men inte med i Naturvetarna? Då känner du troligen inte till alla de fördelar som ett medlemskap kan ge dig, genom hela ditt arbetsliv. Det spelar ingen roll om du är student, anställd, chef eller egen företagare. Naturvetarna är experter på just din bransch och kan guida dig till en mer lönsam och givande karriär. Medlemskapet kostar mellan 100 och 250 kronor i månaden.

Just lönen är viktig för de flesta av oss, samtidigt som många inte vet vad de kan göra för att påverka den. Här är följer några exempel på hur du kan få hjälp av Naturvetarna för att få upp din lön.

• Se till att få rätt lön från början
Att tänka långsiktigt och strategiskt är den mest effektiva metoden för att nå den lön du vill. Därför är det viktigt att se till att få rätt lön på första jobbet efter examen eller om du byter jobb senare i karriären. Som medlem i Naturvetarna får du exklusiv tillgång till den senaste lönestatistiken för naturvetare där du kan få koll på löneläget inom ditt utbildnings- eller arbetsområde. Genom medlemsrådgivningen får du gratis hjälp att tolka statistiken och komma fram till ett löneanspråk som lägger en bra grund för din lönekarriär.

• Gå in i lönesamtalen med rätt argument
Lönesamtalet är ett gyllene tillfälle att påverka din löneutveckling – men för att lyckas gäller det att du är förberedd och har bra argument. Som medlem i Naturvetarna erbjuds du gratis rådgivning inför dina lönesamtal. Du får hjälp att förbereda dig och får även lära dig tekniker för att lyfta din kompetens och dina resultat.

Få trygghet, service och exklusiva förmåner genom hela arbetslivet. Gå med i Naturvetarna här.

• Försvara dina rättigheter
Har du koll på hur löneprocessen ska gå till? Fungerar det inte som det ska på din arbetsplats? Kommer din chef med svaga argument och förslag på löneökning som ligger under snittet? Som medlem kan du vända dig till experterna i medlemsrådgivningen för att få information om vad som gäller, hjälp att bemöta din chef och stöd om saker och ting inte går rätt till.

• Byta jobb
Att byta arbetsgivare, arbetsmarknadssektor eller tjänst på ditt nuvarande jobb ger dig ett tillfälle att begära högre lön och är ett av de mest effektiva sätten att göra lönekarriär. Men det gäller att göra ett strategiskt val: Vilken typ av tjänst ska du satsa på, hos vilken arbetsgivare har du chans till bäst villkor, kan det löna sig att vidareutbilda dig? Naturvetarna hjälper dig att fatta rätt beslut och erbjuder bland annat karriärsamtal, granskning av LinkedIn-profil, CV-coachning och intervjuträning.

Naturvetarna erbjuder även sina medlemmar kostnadsfria seminarier där du får konkreta tips på hur du kan påverka din lön. Medlemskapet kostar mellan 100 och 250 kronor i månaden och då får du ta del av alla dessa förmåner. Här kan du enkelt registrera dig redan nu.

Nästa artikel