Guide: 5 skäl att gå med i Naturvetarna

Är du naturvetare av något slag, eller studerar du för att bli det? I så fall borde du gå med i Naturvetarna och få trygghet, råd och stöd genom hela din karriär.
Här listar vi fem anledningar till att bli medlem direkt.

1. För att du aldrig behöver känna dig ensam…
…om du får problem på ditt jobb. Att vara medlem i Naturvetarna innebär framför allt en stor trygghet – det kan till exempel handla om en konflikt med chefen, något i ditt anställningsavtal som känns fel eller en uppsägning som inte gått rätt till. Naturvetarna finns alltid till hands för att ge dig råd och stöd och kan hjälpa till vid en förhandling om det skulle behövas.

2. För din inkomsts skull
Naturvetarna finns vid din sida om du ofrivilligt skulle stå utan jobb. I medlemskapet ingår en inkomstförsäkring som är ett viktigt komplement till A-kassan, och som kan göra stor skillnad för dig som har en lön över 33 000 kronor i månaden.

A-kassan ersätter nämligen 80 % av inkomster upp till 33 000 kronor per månad medan inkomstförsäkringen ersätter inkomster upp till 100 000 kronor i månaden.

Exempel: Du har en lön på 45 000 kronor i månaden. Om du blir arbetslös kan du då få upp till 26 400 kronor i månaden genom A-kassan, under de första 100 dagarna då du är arbetslös. Med Naturvetarnas inkomstförsäkring får du ytterligare 9 600 kronor i månaden – alltså totalt 36 000 kronor i månaden.

3. För att bli vass på att löneförhandla
Om du blir medlem i Naturvetarna behöver du aldrig mer känna dig osäker inför en löneförhandling – de ger dig råg i ryggen och starka argument.

Som medlem får du tillgång till exklusiv lönestatistik för naturvetare, baserat på vilket område du arbetar inom och den befattning du har. Men din kompetens, erfarenhet och det ansvar du har ska också vägas in – Naturvetarna står nämligen för individuell lönesättning. Om du behöver goda råd eller hjälp att hitta argument inför löneförhandlingen kan du som medlem alltid ringa Naturvetarnas rådgivning.

4. För att utvecklas i din karriär
Naturvetarna har stenkoll på arbetsmarknaden för naturvetare och kan hjälpa dig framåt i karriären, oavsett om du är student eller mitt i arbetslivet. Intervjuträning, CV-coachning och karriärsamtal som ger dig koll på dina möjligheter på arbetsmarknaden är bara några av de tjänster som de erbjuder sina medlemmar.

5. …och för att du ska må bra!
Naturvetarna arbetar för att deras medlemmar ska orka och må bra under hela sitt arbetsliv och under studietiden. Därför erbjuder de olika medlemsförmåner, såsom seminarier och verktyg, för personlig hållbarhet. Ett exempel är tjänsten SustainNa – en metod för dig som är stressad eller av andra orsaker vill skapa förändring på jobbet och hemma.

Ett medlemskap i Naturvetarna kostar mellan 100 och 250 kronor i månaden för dig som är yrkesverksam, och endast 10 kronor i månaden om du är student. Här kan du bli medlem och läsa mer om allt som ingår.

Nästa artikel