Få en lönsam och hållbar karriär – med hjälp av Naturvetarna

Vad är en hög lön och en fin titel värd om du inte mår bra? Naturvetarna jobbar för att deras medlemmar ska få de bästa förutsättningarna för en hållbar karriär.
Som medlem får du råd och stöd för att hålla dig personligt hållbar. Du är även med och stöttar förbundets arbete för att förbättra arbetsvillkoren i din bransch.

Vill du få en lönsam och hållbar karriär? Bli medlem i dag och ta hjälp av Naturvetarnas experter!

Mycket att göra, stort ansvar och bra betalt. För många är det definitionen av en lyckad och lönsam karriär. Men framgången kan bli kortvarig om den bara mäts i de kronor som kommer in på ditt konto varje månad, de mejl som du skickar under kvällar och helger och antalet möten som du klämmer in i din kalender.

Fackförbundet Naturvetarna jobbar för att deras medlemmar ska ha ett hållbart arbetsliv och må bra genom hela karriären. Det handlar dels om att säkerställa att naturvetare har en bra kompetens- och löneutveckling men också bra arbetsvillkor och en god arbetsmiljö.

– Det är arbetsgivarens uppgift att skapa en hållbar arbetsplats medan du själv kan ta ansvar för din hälsa och personliga hållbarhet. Vi arbetar aktivt med att se till att arbetsgivarna tar sitt ansvar samtidigt som vi finns som ett stöd för våra medlemmar, säger Heidi Wiik, ombudsman på Naturvetarna.

Vill du få stöd och hjälp för att må bra genom hela karriären? Gå med i Naturvetarna här!

Det nya flexibla arbetslivet som blivit vardag för många under pandemin har både för- och nackdelar. En risk är att gränserna mellan jobb och privatliv suddas ut, vilket inte är hållbart i längden.

– Nästan hälften av våra medlemmar har haft fysiska eller psykiska besvär kopplade till jobbet under Coronapandemin. Det här är en omställning som ställer nya krav på både arbetsgivare och medarbetare, säger Heidi Wiik.

Genom att bli medlem i Naturvetarna kan du stötta förbundets arbete för att naturvetares arbetsvillkor ska förbättras och utvecklas i takt med de förändringar som sker på arbetsmarknaden.

Som medlem får du också hjälp och stöd för att må bra genom hela karriären. Du kan vända dig till medlemsrådgivningen för att få råd rörande arbetsvillkor och arbetsrätt eller om du behöver förhandlingsstöd. För fakta och handfasta tips kan du ta del av Naturvetarnas nya guide för personlig hållbarhet. Ämnet lyfts även i flera avsnitt av Naturvetarpodden och på naturvetarna.se.

Naturvetarna står vid din sida genom hela ditt yrkesliv. Gå med och få vägledning, service och förmåner redan idag!

Gå med i Naturvetarna

  • Naturvetarna jobbar för att du ska ha bra lön och villkor på jobbet, trygghet i vardagen och en hållbar karriär. 
  • Du får vägledning, service och förmåner för att utvecklas och vara trygg genom hela arbetslivet.
  • Medlemskapet kostar 100-250 kr/mån för yrkesverksamma och är gratis för studenter.
  • Läs mer och se ditt pris HÄR.
Nästa artikel