Så ökar intresset för svenska fjällen och för North Park

Efter ett 2020 som präglades av ett minskat antal fjällturister har återhämtningen under 2021 varit påtaglig.
Och när Idre North Park slår upp portarna under 2023 väntas nya rekord slås för antal besökare i norr.
Nu kan man ta chansen och säkra sin egen plats i fjällen – tack vare de nya bostäderna som präglas av service och lyx. 

Tusentals har visat intresse för North Park – säkra din fjällbostad här

Redogörelsen för antal fjällbesökare visar att de stora fjällområdena såg en tydlig minskning av besökare under första halvan av pandemiåret 2020, men att återhämtningen sedan dess varit av sällan skådat slag.

Till exempel såg man redan under förra sommaren att antalet besökare hade börjat överstiga siffrorna från både 2019 och 2020, och trenden verkar inte vara avtagande. Detta är givetvis goda nyheter för alla fjällintresserade, som lagom till nästa år även kommer få chansen att upptäcka nya fjällområden.

Under 2023 öppnar nämligen det nya lyxområdet i Idre där man kan lägga beslag på sitt eget boende: North Park. Det nya området beskrivs som en oas intill den populära skidorten, dit man kan vända sig om man suktar efter en lyxigare fjällupplevelse. 130 bostäder håller på att färdigställas, och i centrum finns ett nybyggt hotell varifrån all service i området utgår.

Det råder nämligen inga tvivel om att just service och lyx är ledord i North Park. Målet är att fjällen ska kunna upplevas utan bekymmer och hinder, men en atmosfär lik den på lyxiga amerikanska skidorter. Konceptet är tänkt att implementeras i flera av de stora svenska skidorterna.

Tusentals har visat intresse för North Park – säkra din fjällbostad här

– Vår förebild har varit det bekymmersfria Aspen och den amerikanska upplevelsen med en Bloody Mary framför en sprakande brasa. Vi såg att det saknades en sammanhållen miljö i den svenska fjällvärlden och ville skapa ett helhetserbjudande som är ett mellanting av eget boende och serviceerbjudandet som hotell erbjuder, säger Johan Kindblom, en av grundarna till Idre North Park.

Moderna Fjällboenden har i tidigare artiklar beskrivit konceptet, som är utformat likt en kombination mellan hotell och eget boende. Som bostadsägare i North Park får man nämligen inte bara ett hem med en dörr, utan man kan även ta del av ett omfattande serviceerbjudande, där bland annat concierge service och hjälp med uthyrning av bostaden ingår. Därtill kan man även ta del av faciliteter såsom hotellets utomhuspool, gym och padelbana.

Låter det här som den typ av fjällsemester man alltid önskat sig, men som aldrig tidigare varit tillgänglig? Nu finns möjligheten att anmäla sitt intresse för en bostad i just Idre North Park. När man klickar på länken nedan kommer man till North Parks hemsida där man får fylla i sina uppgifter, och således ta första steget mot en bättre, och lyxigare, fjällupplevelse.

Tusentals har visat intresse för North Park – säkra din fjällbostad här

Nästa artikel