Sista chansen: Så läser man till undersköterska på Komvux

Publicerat: 2020-9-1

 Vården är en bransch som skriker efter arbetskraft. Därför är det ett ypperligt tillfälle att börja läsa till undersköterska hos Lernia nu i vår. Men vänta inte för länge – ansökan stänger 15 augusti.

SISTA CHANSEN: Studera till Undersköterska hos Lernia – ansökan stänger 15 augusti

 

136 000 undersköterskor och vårdbiträden kommer att behövas fram till 2026, det skriver regeringen i en skrivelse till riksdagen. I takt med att befolkningen blir äldre behövs allt mer personal inom vården.

 

Framtiden ser alltså ljus ut för den som väljer att utbilda sig inom vården och just undersköterskor råder det extra stor brist på. Därför är det ett ypperligt tillfälle att börja studera till undersköterska på Komvux redan i vår. Lernia har bedrivit utbildningsverksamhet i över 100 och har en väldigt populär undersköterskeutbildning.

 

– Man blir glad och aktiv när läraren anstränger sig för att alla ska förstå och ta till sig av informationen, säger till exempel Marilon, 54 år och undersköterskestudent.

 

Den som vill gå en bra utbildning med väldigt stor chans till jobb kan alltså med fördel söka till Lernia. Men man bör inte vänta allt för länge med sin ansökan eftersom sista dagen att ansöka är den 15 augusti. Via länken lite längre ned i artikeln kommer man direkt till Lernia där man sedan kan klicka sig vidare till ansökan.

 

Det finns många anledningar till att välja just Lernia. Förutom de duktiga lärarna så blandar skolan teori med praktik, vilket gör att studenterna får ta med sig kunskaperna från klassrummet ut i verkligheten – och får in en fot i branschen.

– Jag fick jobb redan på min första praktik, säger Elin, 23 som studerar hos Lernia.

SISTA CHANSEN: Studera till Undersköterska hos Lernia – ansökan stänger 15 augusti 

Nästa artikel