Peter bytte bana efter 25 år – nu studerar han till fastighetstekniker

Publicerat: 2021-18-5

Efter 25 år som långtradarchaufför ville Peter testa något nytt.
Han valde att söka Lernias komvuxutbildning till fastighetstekniker – ett beslut han aldrig har ångrat.
– Det som lockar mest är att det är ett arbete med stor frihet och mycket problemlösning, säger Peter.

 Lär mer och ansök till utbildningen hos Lernia för att bli fastighetstekniker. Anmälan stänger 7 november

Är du en serviceinriktad person samt gillar att lösa problem och är sugen på ett varierat jobb? I så fall är fastighetstekniker ett perfekt jobb för dig.

En som passar in på just den beskrivningen är Peter, som fyller 50 år i höst. I 25 år har han jobbat som långtradarchaufför, men han kände att det var dags att prova någonting nytt i livet.

Därför valde han att söka Lernias komvuxutbildning till fastighetstekniker. Han kom in och ser nu fram emot att snart få börja jobba som fastighetstekniker.

– Det som lockar mest är att det är ett arbete med stor frihet, mycket problemlösningar och att man inte gör samma sak hela tiden, säger Peter.

Lär mer och ansök till utbildningen hos Lernia för att bli fastighetstekniker. Anmälan stänger 7 november

Som fastighetstekniker ansvarar du för drift, skötsel och underhåll av fastigheters tekniska system, och efter studierna är chansen till jobb väldigt stora.

För att göra eleverna ännu mer attraktiva på arbetsmarknaden ingår det en hel del praktik under Lernia komvuxutbildning. Många gånger kan det leda till ett fast jobb direkt efter praktiken. Att teori varvas med praktik är något Peter uppskattar.

– Det är en bred utbildning där det är stor variation på det vi gör och vi får lära oss mycket. Jag har en positiv uppfattning av Lernia, då vi alltid får den hjälpen vi behöver, säger han.

Låter fastighetstekniker som något för dig? I så fall är det dags att söka – sista ansökningsdagen är den 7 november. För att ansöka behöver du vara minst 20 år och gått ut grundskolan eller någon motsvarande utbildning.

Lär mer och ansök till utbildningen hos Lernia för att bli fastighetstekniker. Anmälan stänger 7 november

Nästa artikel