LISTA: Därför ska du utbilda dig till installationselektriker

Publicerat: 2019-17-4

Intresserad av att bli elektriker? Grattis! Det finns nämligen många fördelar med att utbilda sig till just det. Här är 5 anledningar till att utbilda sig till installationstekniker.

Förverkliga drömmen: Här kan du läsa mer och ansöka till programmet.

För den som gillar att arbeta med händerna – men samtidigt väva in lite teori – är installationselektriker den perfekta utbildningen att gå. Till våren kan man gå en utbildning på bara 64 veckor hos Lernia, och bli just det.
Här är 5 fördelar med yrket.

Jobb efter utbildningen

Många som har gått utbildningen får jobb direkt när de är klara. Det här visar alltså att man som installationselektriker är eftertraktad på arbetsmarknaden, vilket gör att man snabbt får en fot in i arbetslivet.

Bra lön

Att installationselektriker är eftertraktade på arbetsmarknaden, återspeglar sig även i lönen. Man kan nämligen tjäna riktigt bra med den här utbildningen vilket såklart kan vara en stor fördel för många.

Förverkliga drömmen: Här kan du läsa mer och ansöka till programmet.

Teoretiskt och praktiskt

När man jobbar som installationselektriker är vardagen en blandning av teori och praktik. Det här är något man även tar fasta på under utbildningen hos Lernia. Teoretiska inslag varvas med praktiskt arbete i form av till exempel praktik. Dessutom samarbetar Lernia med flera populära arbetsgivare i branschen där man har stora möjligheter att få göra sin praktik.

Varierande arbetsmöjligheter

Som utbildad installationselektriker kan man jobba i många olika typer av branscher. Några exempel är byggföretag, IT-företag, larmföretag och industriföretag.

Ett jobb i rörelse

I och med att man kan jobba på ett antal olika typer av företag, betyder det även att det är ett jobb i rörelse. Som installationselektriker jobbar man mycket ute på fältet, samtidigt som den teoretiska biten behövs i det praktiska arbetet. En dag är inte den andra lik, vilket gör arbetet varierande!

Förverkliga drömmen: Här kan du läsa mer och ansöka till programmet.

 

Nästa artikel