Lista: 5 anledningar till att läsa till barnskötare hos Lernia i höst 

Publicerat: 2021-27-4

Du får en bred utbildning inom pedagogik och socialt arbete.
Samtidigt som du är med och formar barnens uppväxt och framtid.
Anledningarna till att studera till barnskötare genom Lernias Komvuxutbildning är många.
Här har vi listat fem av dem.

 Bli eftertraktad på arbetsmarknaden – studera till barnskötare/elevassistent. Klicka på länken för att komma direkt till ansökan!

 

1. Ett spännande och varierande jobb 

Att jobba med barn innebär ständigt nya intryck. En stor del av arbetet går ut på att delta i lekar och aktiviteter. Det gör jobbet både mycket spännande och varierande –där den ena dagen sällan är den andra lik. 

 

2. Få utlopp för din kreativitet 

Som barnskötare är du en viktig pusselbit i arbetet med att utveckla barnens fantasi. Du får göra allt från att måla och spela musik till att berätta fantasifulla sagor. Så som barnskötare får du dagligen  utlopp för din kreativitet. 

 

3. Var med och forma barnens framtid 

I egenskap av barnskötare blir du en betydelsefull del av barnens uppväxt och är samtidigt med och formar deras framtid. Du kommer planera aktiviteter och lekar, men även vara delaktig i den pedagogiska planeringen. Det gör att du kommer vara bidragande till barnens kunskapsutveckling. 

 

 Bli eftertraktad på arbetsmarknaden – studera till barnskötare/elevassistent. Klicka på länken för att komma direkt till ansökan

 

4. Få bred kompetens inom socialt arbete 

Utbildningen till barnskötare innehåller flera viktiga och intressanta kurser såsom specialpedagogik, pedagogiskt ledarskap och kommunikation, vilket ger dig en bred kompetens inom socialt arbete. 

 

5. Lätt att få jobb 

Den rådande bristen på förskollärare gör att efterfrågan på barnskötare är stor. Med kompetensen du får genom Lernias Komvuxutbildning kommer du vara het på arbetsmarknaden och ha lätt att få jobb. 

Låter barnskötare som jobbet för dig? Passa på att söka Lernias Komvuxutbildning redan i dag! Klicka på länken nedan för att komma till ansökan. 

 Bli eftertraktad på arbetsmarknaden – studera till barnskötare/elevassistent. Klicka på länken för att komma direkt till ansökan!

Nästa artikel