Läraren Ebrahim: ”Jag har skickat elever på praktik sedan har de fått jobb direkt”

Publicerat: 2020-1-7

Ebrahim har själv studerat hos Lernia och fick jobb efter utbildningen. Idag är han lärare på Lernia och placerad på Liljeholmen i Stockholm. – Utbildningen är attraktiv för branschen och hos företagen är behovet stort, säger Ebrahim.

 Vill du utbilda dig inom industriteknik via Komvux? Klicka HÄR för att läsa mer och ansöka.

Lernias Komvuxutbildning Industriteknik är en utbildning för dig som vill arbeta inom industriteknik, verkstadsteknik, underhållsarbete eller svets- och plåtbearbetning. Alla som har grundläggande kunskaper i svenska eller svenska som andraspråk och matematik eller motsvarande har behörighet att ansöka till utbildningen.

– Vem som helst kan gå utbildningen men man bör ha ett intresse för det framtida yrket, säger Ebrahim, lärare på Lernia.

Ebrahim, arbetar som lärare på utbildningen, har många års erfarenhet av branschen, och har under sin tid på Lernia sett många elever få jobb efter färdig utbildning.

– Utbildningen är attraktiv för branschen och behovet finns. Jag har skickat många elever på praktik som sedan har fått jobb direkt.

Vill du utbilda dig inom industriteknik via Komvux? Klicka HÄR för att läsa mer och ansöka.

Alla elever får den teoretiska delen, en så kallad industribas. Sedan kan man själv bygga vidare på sin utbildning och välja vad man vill inrikta sig emot – Svets eller CNC.

Som svetsare arbetar man med att sammanfoga olika typer av metaller vid tillverkning, montering eller reparation. Efter avslutad utbildning har du goda kunskaper om material, utrustning och förbrukning av råvaror och energi.

Vill man inrikta sig som CNC – operatör kommer man få lära sig att kvalitetssäkra produktionsflödet från början till slut. Detta innebär bland annat att man programmerar maskiner utifrån ritningar och kontrollerar maskinernas arbete.

Utbildningens längd är två terminer och praktiken är mellan 6–8 veckor beroende på inriktning. Man jobbar aktivt med de praktiska och teoretiska delarna ca 16 timmar i veckan.

– Man får grunden hos oss på Lernia och sedan får man en stor del av erfarenheten på praktiken.

En annan stor fördel med Lernia är deras stora kontaktnät och samarbete med företagen i branschen.

– Det behövs hela tiden folk inom industrin. Det är alltifrån en liten verkstad till stora industriföretag.

Vill du utbilda dig inom industriteknik via Komvux? Klicka HÄR för att läsa mer och ansöka.

Nästa artikel