GUIDE: Så läser du till undersköterska – på Komvux

Publicerat: 2019-12-4

Att känna att man varje dag hjälper och påverkar människors liv är en dröm för många. Men det är inte alltid man vet vad man vill utbilda sig till när man väljer gymnasieprogram. Därför väljer allt fler att utbilda sig till undersköterska via Lernia i vuxen ålder. Här kan du läsa mer om hur man ansöker till utbildningen!

Vill du ha ett yrke där du är attraktiv på arbetsmarknaden och varje dag får göra skillnad? Läs mer om Lernias utbildning och anmäl dig HÄR. 

Som undersköterska får man varje dag möta människor med olika behov och livsöden. Möjligheterna är oändliga och man kan bland annat arbete inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg, psykiatri eller hjälpa folk med funktionshinder.

Lernia har utbildat undersköterskor i många år och har nära samarbeten med landets sjukhus och vårdinsatser. Vilket gör att eleverna som pluggar här snabbt får in en fot i arbetslivet och har lätt att få jobb efter utbildningen.

Är du intresserad av att läsa till undersköterska? Då är det hög tid att skicka in din ansökan redan nu. Så här går du tillväga:

1. Gå in på lernia.se

Lernia erbjuder flera olika utbildningar. Men undersköterskeprogrammet är ett av deras populäraste.

2. Läs på!

Läs på om utbildningen du vill läsa. Undersköterska kan man utbilda sig till i flera områden kring Stockholm. Sista ansökningsdag är 16/8, men redan nu kan du skicka in din ansökan.

3 Ansök!

För att ansöka klickar du klickar du HÄR, där du väljer din kommun och sedan klickar dig vidare till kommunens ansökningssajt.

4. Acceptera din plats

Kursstart är höst, men när du blivit antagen får du en kallelse från Lernia.

5. Ansök om CSN

Alla utbildningar hos Lernia är CSN-berättigade. Så kom ihåg att ansöka om CSN i god tid.

Lycka till!

Vill du ha ett yrke där du är attraktiv på arbetsmarknaden och varje dag får göra skillnad? Läs mer om Lernias utbildning och anmäl dig HÄR. 

 

Nästa artikel