”Flera av våra elever har fått jobb på sin praktikplats”

Publicerat: 2021-27-4

Som fastighetstekniker får du ett varierat jobb med spännande arbetsdagar.
Dessutom med goda prognoser till fast jobb direkt efter utbildningen.
Ansök idag till Lernias Komvuxutbildning Fastighetstekniker och få chansen att säkra en plats till nästa kursstart!
– Flera av våra elever har fått jobb på sin praktikplats, säger läraren Carlos Sandgren.

Lär mer och ansök till utbildningen hos Lernia för att bli fastighetstekniker. Anmälan stänger 7 november

Är du en serviceinriktad problemlösare som drömmer om flexibelt jobb? Då är yrket fastighetstekniker något för dig.

Som fastighetstekniker ansvarar du för drift, skötsel och underhåll av fastigheters tekniska system. Till exempel fastighetens värme och ventilation.

Carlos Sandgren, som själv jobbat som fastighetstekniker, är lärare på Lernias Komvuxutbildning för fastighetstekniker. Han berättar att det kan hända en hel del under en arbetsdag.

– Ofta börjar man arbetsdagen med att gå igenom felanmälningar som kommit in och sedan delar man upp arbetsuppgifterna om man är ett större team. Man går ronder kring fastigheten för att säkerställa att allt fungerar som det ska, säger han och fortsätter: 

– Jag brukar säga att en fastighetstekniker är som en allmänläkare fast du byter ut människan mot byggnaden. Vi måste ta hand om byggnaden så bra som möjligt för att den ska få så lång livslängd som möjligt. Om det är jobb som vi inte kan lösa tar vi hjälp av elektriker eller rörmokare.

Lär mer och ansök till utbildningen hos Lernia för att bli fastighetstekniker. Anmälan stänger 7 november

Carlos beskriver att arbetstempot oftast är normalt men ibland kan det brinna till.

– Om ett rör har lossnat och det står och  sprutar vatten, då måste man skynda sig för att snabbt stoppa vattenflödet så det inte blir fuktskador.

Arbetsplatsen kan variera och här har du möjlighet att påverka var du vill jobba.

– Du kan till exempel jobba på ett hotell, i en galleria, på ett sjukhus eller en idrottsanläggning.  Det är det här som är kul med yrket. Skulle du vilja jobba på ett sjukhus med deras fastighet så kan du med lite tur göra det, säger han.

Den åtta månader långa utbildningen varvas med både både teori och praktik. Den sista månaden är du ute på en praktikplats för att pröva dina nya kunskaper i verkligheten.

– Det är flera av våra elever som har fått jobb på sin praktikplats. Vi försöker förklara för eleverna att det är lättast att få jobb om man visar vad man går för när man praktiserar. Då vill arbetsgivaren ofta ha kvar dig.

Hur ser prognosen ut annars på arbetsmarknaden för fastighetstekniker?

–  Statistik visar att det är väldigt goda prognoser till fast jobb efter studierna. Det är en stor generation som går i pension så det finns ett stort behov av arbetskraft. 

Låter fastighetstekniker som ett jobb för dig? Ansök idag till Lernias Komvuxutbildning Fastighetstekniker idag – sista ansökningsdag är 7 november

 

 

Nästa artikel