Fem anledningar att välja Lernias undersköterskeutbildning

Publicerat: 2019-3-10

Det gäller att vara noga när man väljer utbildning.
På Lernia har man sysslat med utbildning i 100 år – vilket gör dem till ett pålitligt val med stor chans till jobb efter utbildningen.
Här under listar vi fem anledningar till att studera till undersköterska på Lernia.

Vill du bli undersköterska? Sista ansökningsdagen är 15 augusti– Klicka HÄR för att läsa mer och ansöka. 

 

Engagerande lärare

För att få ut det mesta av sin utbildning är det självklart viktigt med engagerade lärare. Lernias lärare är engagerade, pedagogiska och måna om att hela klassen tar till sig av kursmaterialet, något som flera elever på skolan vittnar om.

 

Möjlighet till praktik

Ett perfekt sätt att få in en fot på sin framtida arbetsmarknad är så kallad arbetsplatsförlagt lärande (APL), tidigare kallat praktik. På undersköterskeutbildningen ingår APL i flera kurser, vilket ger dig chansen att prova på jobbet redan under utbildningen.

Vill du bli undersköterska? Sista ansökningsdagen är 15 augusti – Klicka HÄR för att läsa mer och ansöka. 

 

Valfrihet inom utbildningen

Som undersköterska kan man jobba inom flera olika områden. Det är något som Lernia tagit hänsyn till i sin planering av utbildningen. Efter att ha läst 950 poäng (45 veckors heltidsstudier) gemensamt får du välja fördjupningsämnen. Det är då möjligt att djupdyka i äldreomsorg, hälso- och sjukvård, stödassistent/funktionshinder eller psykiatri.

 

Välj hur du vill studera

Men valfriheten stannar inte vid att välja inriktning. Man kan även välja hur och när studierna ska bedrivas. Här går det att välja mellan klassrum eller distans och hel- eller deltid. Det är även möjligt att göra en prövning efter att studera in kursen på egen hand.

 

CSN-berättigad

Självklart är det viktigt att även klara sig ekonomiskt under studietiden. Förutom att Lernias komvuxkurser är helt kostnadsfria så går det även att söka CSN-bidrag. En klar fördel för den som vill kunna koncentrera sig fullt ut på studierna.

Vill du bli undersköterska? Sista ansökningsdagen är 15 augusti– Klicka HÄR för att läsa mer och ansöka. 

 

Nästa artikel