Experten: Här är branscherna som skriker efter jobb

Publicerat: 2019-17-5

Att hitta rätt jobb behöver inte vara omöjligt. Det gäller bara att veta var man ska leta. Vården, hantverkaryrken och IT-branschen är bara några av alla som behöver ny arbetskraft.

– Vi erbjuder kostnadsfria utbildningar inom flera av dessa områden, säger Carina Svedenberg Widqvist , rektor på Lernia.

Vill du bli undersköterska? Sista ansökningsdagen är 17 januari – klicka HÄR för att läsa mer och ansöka.

Arbetsmarknaden ser ljus ut i Sverige. I alla fall för den som söker sig till vården eller hantverkaryrken som  industritekniker, det visar Arbetsförmedlingens senaste rapport ”Var finns jobben 2019?”.

– Just inom vårdens saknas det personal på flera olika nivåer, så beroende på hur mycket man vill studera finns det olika alternativ som läkare, sjuksköterska eller undersköterska, säger Carina Svedenberg Widqvist .

Hos Lernia kan man kostnadsfritt utbilda sig till undersköterska på 1-1,5 år. Under utbildningens gång har man mycket praktik för att enklare få in en fot i arbetslivet.

– Tittar man på våra elever för undersköterskeutbildningen och barnskötarutbildningen har mellan 75-80 procent jobb efter utbildningen. Det här är en väldigt hög och bra siffra, säger Carina Svedenberg Widqvist .

Säkra framtiden genom att utbilda dig till undersköterska! Läs mer och ansök hos Lernia idag. 

Men även hantverkaryrken som industritekniker har mycket goda framtidsutsikter. Hos Lernia tar dessa utbildningar ungefär ett år att genomföra.

– Här är det många som går i pension så det kommer behövas mycket ny personal, säger Carina Svedenberg Widqvist .

Lernia har valt att fokusera på utbildningar som leder till jobb. Så elever som studerar här kan vara säkra på att vara attraktiva på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning.

– Vi har ett gott samarbete med arbetslivet och våra elever är väldigt nöjda över de kunskaper de fått av sina lärare, säger Carina Svedenberg Widqvist .

Låter fastighetstekniker lockande? Läs mer och ansök till utbildningen redan idag. 

 

 

 

 

Nästa artikel