”En stor fördel är att det är lätt att hitta jobb inom yrket”

Publicerat: 2021-30-9

Peter, Martin och Andreas var redo för en nystart och läser till Lernias nya utbildning inom industriteknik.
Nu spås de en ljus framtid med goda chanser till fast jobb direkt efter examen.
– Jag valde denna utbildning för den verkade intressant och för att det är relativt lätt att hitta jobb inom yrket, säger Peter.

 Läs mer och ansök till utbildningen här! Missa inte: Anmälan stänger 7 november

Lernia och Teknikcollege Stockholm erbjuder en ny spännande utbildning inom industriteknik. 

Det som är unikt med utbildningen är att den sker i tätt samarbete med Sveriges mest framstående industriföretag. Så som Scania, Astra Zeneca eller LK Precision Parts som tar fram delar till Nasas rymdraketer.

Hälften av utbildningen består av praktik på några av dessa spännande arbetsplatser och med goda chanser till att få  jobb på praktikplatsen direkt efter avslutad utbildning.

Utbildningen ligger verkligen helt rätt i tiden då industriföretagen efterfrågar just denna kompetens.

Peter, Martin och Andreas är tre av eleverna som just nu studerar industriteknik hos Lernia. 

Som industritekniker kan de arbeta inom flera olika områden.  Till exempel med CNC – datorstyrd tillverkning, svetsteknik – att löda ihop material, automation – att skapa styrsystem som styr sig själva, eller inrikta sig mot driftsäkerhet och underhåll.

 Läs mer och ansök till utbildningen här! Missa inte: Anmälan stänger 7  november

De tre klasskamraterna har redan avklarat den gemensamma basutbildningen och har nu valt inriktningen CNC-tekniker.

Peter, som tidigare jobbat som larmoperatör inom säkerhetsbranschen, berättar att han tröttnade på att sitta vid en datorskärm och ville ha ett mer aktivt arbete. 

– En stor fördel är att det är relativt lätt att hitta jobb inom yrket. Dessutom finns det goda möjligheter att utvecklas inom branschen både teoretiskt och praktiskt, säger han.

Studiekamraten Andreas ser ljust på framtiden som industritekniker och det var just därför han valde att söka.

– Behovet av CNC-operatörer är beräknat som stort i framtiden. Efter avslutad utbildning skulle jag vilja få ett jobb på en bra verkstad där jag har stora ​​utvecklingsmöjligheter. Jag tror att jag kommer lära mig nya saker hela tiden fram till min pension.

Martin, som studerat liknande utbildningar på gymnasiet, ser Lernias industriteknikutbildning som en chans att lära sig mer och öka chanserna på arbetsmarknaden.

– Det är verkligen en kreativ och varierande utbildning med bra lärare. Praktiken är en stor fördel – vi sitter inte bara framför en dator utan får jobba aktivt både i verkstaden på skolan och ute på praktikplatsen, säger han.

 Läs mer och ansök till utbildningen här! Missa inte: Anmälan stänger 7 november

Nästa artikel