Eleverna hyllar populära skolan: ”Tummen upp för Lernia”

Publicerat: 2019-22-10

Lernias vuxenutbildning håller hög klass. Det är tydligt när man frågar eleverna om vad de tycker, och många hyllar skolan. En av de mest populära utbildningarna är undersköterskeutbildningen.

– Än så länge har det varit underbart, säger Elin, 23 år som studerar till undersköterska på Lernia.

Vill du gå en komvuxutbildning som leder direkt till jobb? Passa på att söka redan idag – ansökan stänger 17 januari.

Det är viktigt att göra rätt val när man väljer skola. För vissa är stämningen på skolan viktigast, för andra är det lärarna och en tredje kanske tycker att det viktigaste är att det är lätt att få jobb sedan.

Oavsett vad man prioriterar högst är ett bra knep at lyssna på vad eleverna på skolan har att säga, för att få en bild av hur det är att gå på skolan. Bland Lernias elever är det många som hyllar lärarna.

– Min lärare Ann-Sofi är helt klart det bästa med skolan, men även lärportalen är bra, säger Elin, 23.

Att lärarna är pedagogiska och duktiga är mycket viktigt vid vuxenutbildning. Eleverna kommer ofta från olika bakgrunder, har olika utbildningsnivå och förutsättningar. Det är ett viktigt jobb att se till att alla kan ta till sig av undervisningen.

– Man blir glad och aktiv när läraren anstränger sig för att alla ska förstå och ta till sig av informationen, säger Marilon, 54 år och undersköterskeelev på Lernia.

Klicka här för att anmäla dig till Lernias undersköterskeutbildning – sök senast 17 januari.

Som vuxenstuderande har man inte alltid möjlighet att gå vanlig klassrumsundervisning, därför har Lernia även utvecklat ett bra system för distansutbildning. Har man möjlighet att delta någon gång ibland går det också bra – något som uppskattas av eleverna.

– Jag går distans, men kan ändå närvara på lektionerna, vilket är väldigt bra och effektivt. Så tummen upp för Lernia, säger Nataly, 35 år.

Men det viktigaste av allt är kanske att man får ett jobb efter studierna. Här har de som går på Lernia riktigt fina chanser. Många får till och med jobb innan de gått klart utbildningen.

– Jag fick jobb redan på min första praktik, säger Elin, 23.

Vill du gå en komvuxutbildning som leder direkt till jobb? Passa på att söka redan idag – ansökan stänger 17 januari.

Nästa artikel