”Det är en perfekt balans mellan praktiskt arbete och teoretiskt tänkande”

Publicerat: 2021-30-6

Nu kan du söka till den nya spännande utbildningen inom industriteknik hos Lernia.
Halva utbildningen består av praktik – på någon av Sveriges största arbetsgivare inom industriteknik.
Efter utbildningen har du mycket  goda chanser till fast jobb som industritekniker på praktikplatsen.
– Jag skulle helt klart rekommendera yrket, säger Maria Tsychkova som arbetar hos Scania.

Läs mer och ansök till utbildningen hos Lernia! Missa inte: Anmälan stänger 7 november

 Tycker du industriteknik är spännande? Då finns det just nu ett utmärkt tillfälle att söka till en ny utbildning inom industriteknik. Fram till 7 november kan du lämna in din ansökan här.

Bakom den nya utbildningen står Lernia och Teknikcollege Stockholm som skapat en riktigt intressant utbildning. 

Halva utbildningen är en basutbildning och sedan väljer du själv den inriktning som passar dig: CNC, svetsteknik, automation eller driftsäkerhet och underhåll.

Det unika med utbildningen är att man samarbetar med flera av Sveriges största och mest framgångsrika företag inom industriteknik. 

Halva utbildningen gör du praktik på någon av dessa arbetsplatser vilket innebär mycket goda chanser till fast jobb efter studierna. Du kan få göra din praktik på till exempel Scania eller Astra Zeneca.

Läs mer och ansök till utbildningen hos Lernia! Missa inte: Anmälan stänger 7 november

Maria Tsychkova har en utbildning inom industriteknik och jobbar hos Scania sedan ett år tillbaka. Maria började att jobba som CNC-operatör hos Scania och arbetar nu som verkstadstekniker där hennes främsta uppgift är cykelidsoptimeringar på line.

– Dagarna som verkstadstekniker kan se väldigt olika ut. Ibland sitter jag och programmerar om program som sedan ska köras in i maskin med mål att sänka cykeltiden. Det kan även vara att utföra verktygsprover för att förbättra kvalitet eller produktivitet, säger hon och fortsätter:

– De akuta problemen som kan uppstå kan vara verktygsbrist, kvalitetsproblem eller maskinhaverier.

Att ha Scania som arbetsgivare är något som hon trivs utmärkt med. Eftersom Scania är ett stort företag som finns världen över finns fantastiska möjligheter för den som vill. 

–  Om man vill utvecklas finns verkligen möjligheten, men det är viktigt att hela tiden visa framfötterna och att man hela tiden vill utvecklas. 

För vilka passar det att jobba inom industriteknik?

– Det är viktigt att vara noggrann, vilja förbättra och vara öppen för att lära sig nya saker. Att vara noggrann är viktig när det kommer till kvalitetsbiten av jobbet. Du måste alltid kontrollera dina justeringar och ta den tid som krävs, säger hon och fortsätter:

– Det finns alltid saker att förbättra i industrin så det är viktigt att se möjliga förbättringar som kan göras. Det kommer även alltid finns saker man inte kan lära sig under en utbildning så därför är det viktigt att hela tiden vilja lära sig ny saker. 

Skulle du rekommendera fler att utbilda sig inom industriteknik? 

– Ja helt klart – det är en perfekt balans mellan praktiskt arbete och teoretiskt tänkande. 

Läs mer och ansök till utbildningen hos Lernia! Anmälan stänger 15 augusti

Nästa artikel