Rektorn hyllar svenska matte-appen: ”Med Albert får barnen omedelbar hjälp”

Matematik kan vara svårt, och ofta finns en oro att för att inte knäcka mattekoden.
Med Albert-appen blir det både enkelt och roligt för barnen att lära känna matematikens värld.

Här kan du testa Albert gratis fram till sommaren

– Med Albert får barnen omedelbar hjälp när de stöter på svåra uppgifter, och på det sättet blir det roligare att fortsätta lära sig, säger Lars Åke Rosenqvist som har över 35 års erfarenhet som lärare och rektor.

Albert är en app som innehåller ett antal olika matematiska problem som är anpassade till barnets ålder eller klass. Med en spelliknande design blir matematikproblem snabbt roligare.

Rosenqvist berättar att han ofta har träffat föräldrar som tycker att det kan vara en utmaning att hjälpa sina barn med matematiklektioner och tror att Albert kan lösa deras problem.

– Om du själv har haft problem med matematik eller glömt metoderna blir det ett hinder när du måste hjälpa barnen med läxor. Albert fungerar väldigt bra, både för studenter som tycker att matematik är lätt och för dem som tycker det är krävande, fortsätter han.

KLOCKRENA KAMPANJEN: Nu är Albert gratis fram till sommaren

Lärarens bästa tips

Rosenqvist har ett smart tips till alla barn och ungdomar som tycker att matematik är ett svårt ämne: Sätt av en kvart för matematiken varje dag under en månad.

– Börja med enkla uppgifter, till exempel de grundläggande metoderna och multiplikationstabellen. Jag lovar att det lönar sig!

Här kan Albert hjälpa. Den digitala matematikläraren är tillgänglig dygnet runt och fungerar bra som både läxhjälp och som ett roligt spel på fritiden. Nu låter teamet bakom Albert alla testa tjänsten gratis. Klicka på länken nedan för att komma till erbjudandet.

Här kan du testa Albert gratis fram till sommaren

Nästa artikel