Ellie lär lillebror Felix att räkna: ”Hon upplever enorma framgångar”

Höstterminen är i gång och oavsett om barnen redan går i skolan eller börjar om ett eller två år så ger Albert en solid grund för dem att stå på.

Nu kan du prova Albert gratis – klicka här för att läsa mer!

Sedan 2015 har Albert erbjudit ett kreativt och engagerande lärande, som följer läroplanen. Camilla Bakken, mamma till Ellie (6 år) och Felix (4 år), är mycket nöjd med Albert som läroplattform.

– Det finns så kreativa och fina sätt att lära sig på. I appen får de göra resor till mataffären, spela memory och ordlekar. De gissar lite, men sen är det också mycket som sitter, säger Camilla.

Hon konstaterar att barn lär sig och förstår saker på ett annat sätt än när hon gick i skolan.

– Barn i dag lär sig och tar till sig saker på ett annat sätt än vad jag gjorde. De är vana vid att ta till sig information och lär sig snabbt digitalt. Här träffar Albert väldigt bra. Jag minns själv de tio minuter långa mattelektionerna där vi fick spela mattespel på de stora stationära datorerna. Det var roligt och ett kreativt sätt att lära sig på. Jag tycker att det är en bra idé att det sättet att lära sig på används ännu mer!

Arta Mandegari och Salman Eskandari ligger bakom läroplattformen Albert. De studerade tillsammans och var båda ideella hjälpmattelärare för barn och unga på fritiden.

Efter några år av jobb inom management och ekonomi sa de upp sig och satsade allt på att starta Albert. Deras mål var att göra kunskap tillgänglig genom teknik. Sedan dess har över 300 000 familjer valt Albert som läroplattform.

– Vårt mål är att Albert ska vara världens bästa digitala läroplattform. Appen är utvecklad av erfarna pedagoger, lärare och forskare, med målet att lära barn ämnen på ett smart, roligt och lärorikt sätt, säger Salman Eskandari.

Prova Albert du med gratis fram till den 29 december!

Albert bygger sin undervisningsmetod på engagerande övningar och spel som ger positiv feedback till barnen. Det väcker nyfikenhet och bygger upp en känsla av självförtroende hos de yngsta i familjen. Övningarna är speciellt framtagna för barn i åldrarna 3-9 år och har olika nivåer som matchar barnens ålder.

– Det roliga med Albert är att jag aldrig hade börjat lära ut samma saker själv. Jag måste ha underskattat barnen. De kan mer än jag trodde, säger Camilla Bakken.

Familjen har använt Albert i över ett år och hon upplever stor skillnad från de första gångerna de använde appen, jämfört med i dag. Nu i höst börjar storasyster Ellie skolan, men familjen planerar att fortsätta använda Albert. Hon är ivrig att lösa uppgifterna, och visar stolt upp på skärmen när hon har genomfört en övning. Lillebror Felix är mest intresserad av vilka belöningar de får efter att ha löst uppgifterna, men får bra hjälp av storasyster.

– Jag ser en fin utveckling hos båda. Jag kunde inte ge Ellie samma känsla av lärande. Nu upplever hon en enorm känsla av framgång genom att lära sig själv, såväl som att lära ut och förklara saker för sin lillebror.

Tycker du att Albert låter spännande? Just nu har de ett klockrent erbjudande som innebär att du kan prova tjänsten gratis! Klicka här för att läsa mer!

Nästa artikel