Knepen: Så gör man en perfekt daiquiri

Att blanda drinkar kan vara både krångligt och tidskrävande. För att lyckas behövs oftast både korrekt utrustning och rätt råvaror. Men nu kan man agera bartender på hemmaplan och ta fram en egen daiquiri – med bara ett enda tillbehör.

Nu finns Hey Bae Watermelon Daiquiri i Systembolagets beställningssortiment. Här kan du lägga din beställning!

Daiquiri är en riktig klassiker och finns i flera olika varianter. Ursprungsdrinken är baserad på rom som blandas med lime och sockerlag. Men man kan med fördel tillsätta olika frukter och bär efter eget tycke och smak.

Nu har Tegnér Wine and Spirits lanserat Hey Bae Daiquiri på flaska – en cocktail som är serveringsfärdig redan när den köps. Förutom smaken av vattenmelon finns även ananas och den klassiska jordgubbssmaken som daiquiri kanske är mest känd för.

Ett tips är att servera drycken med krossad is. Vill man göra det extra lyxigt kan man med fördel servera drinken i väl kylda glas och garnera med några limeskivor. Då får man den välbekanta immiga tonen på glasen när vätskan hälls ner i cocktailglasen. Det går också bra att använda Hey Bae Watermelon Daiquiri som ingrediens i egna drinkblandningar.

En flaska Hey Bae Daiquiri innehåller 70 centiliter och har en alkoholhalt på 15 procent. Den söta och fruktiga cocktailblandningen kostar 169 kronor och finns att köpa eller beställa hos Systembolaget.

Nu finns Hey Bae Watermelon Daiquiri i Systembolagets beställningssortiment. Här kan du lägga din beställning!

Nästa artikel