Optikern: Så ofta bör du undersöka synen

Synskärpan förändras gradvis och det är inte alltid man märker förändringen.
Huvudvärk, trötthet och irriterande ögon kan vara tecken på att din syn blivit sämre.
– Har du glasögon rekommenderar vi att du undersöker synen vartannat år, säger Johan von Unge, legitimerad optiker på Nividas Eyewear

Hur länge sedan var det du kollade din syn? Boka en tid hos Nividas Eyewear HÄR. Just nu får du en gratis synundersökning vid köp av progressiva glasögon. Uppge rabattkod ”Glasögonguiden” i butik.

Dagens synundersökningar är mer än bara en undersökning för att se om synen har försämrats och om man behöver ett par glasögon eller linser. Optikern kan även upptäcka tecken på eventuella ögonsjukdomar.

Oavsett om du har glasögon sedan tidigare eller inte så kan det vara bra att med jämna mellanrum gå på en synundersökning.

Eftersom synen ofta försämras gradvis så är det inte alltid lätt att upptäcka förändringen. Men det finns flera signaler att hålla utkik efter.

– Det kan vara att man kompenserar genom att hålla tidningen längre ifrån sig för att kunna läsa. Har man progressiva glasögon sedan tidigare kan det här vara ett tecken på att de börjar bli för svaga, säger Johan von Unge, legitimerad optiker Nividas Eyewear och fortsätter:

– Man kanske även upplever att ögonen svider på ett obehagligt sätt. Eller att man ofta drabbas av huvudvärk med ögonsmärtor eller känner sig trött eftersom ögonen får anstränga sig, säger han.

[button url=”https://nividas.com/progressivaglasogon” style=”orange” size=”small” target=”_blank”]Boka synundersökning HÄR – helt gratis vid köp av progressiva glasögon. [/button]

Alla får åldersrelaterad synnedsättning – oavsett om man har synfel sedan tidigare eller inte. Det är en naturlig del av åldrandet som innebär att linsen i ögat stelnar och gradvis tappar sin förmåga att ställa in sin skärpa på nära håll. Det innebär att man ser sämre när man till exempel ska läsa tidningen.

– Har du synfel sedan tidigare och drabbas av ålderssynthet så kan progressiva glasögon vara ett alternativ. De har flera olika fokuspunkter som gör att du kan se bra på olika avstånd, på så sätt slipper du ha flera par glasögon.

När det gäller progressiva glasögon tror många att det kostar flera tusen kronor, men det är något som Nividas Eyewear vill ändra på. När många av konkurrenterna tar det dubbla priset bara för glaset har Nividas Eyewear ett fast pris för kompletta progressiva glasögon.

– Just nu har vi dessutom gratis synundersökning vid köp av progressiva glasögon, säger Johan von Unge.

 

Nästa artikel