Champagnen som överösts av toppbetyg

Här är Henriot Millesimé – en champagne av högsta klass.
Årgången från 2012 har fått toppbetyg av flera olika experter.

Vilka butiker har Henriot Millesimé just nu?

Champagne Henriot grundades redan år 1808 av Apolline Henriot, men familjen har haft ägor i Champagne så tidigt som år 1640.

Idag är man alltjämt ett av få familjeägda champagnehus, som nu i den åttonde generationen drivs av Gilles de Larouzière Henriot.

Elegant intryck

Vi har onekligen att göra med en väldigt respekterad och populär producent – och med sin champagne Henriot Millesimé, från 2012, har man återigen gjort ett avtryck. 

Denna årgång från 2012 lagras minst 8 år på sin jästfällning, och man använder endast 6 gram dosage per liter – vilket ger ett friskt och elegant intryck när den avnjuts. Druvorna i vinet är 54 procent Chardonnay och 46 procent Pinot Noir.

Henriot Millesimé 2012 har en nyanserad karaktär med inslag av gula äpplen, vit persika, grapefrukt, mineral och rostat bröd. Det ger ett långt avslut. 

Hyllas av experter

Henriot Millesimé 2012 har lovordats av experter sedan det kom ut på marknaden, och har av mousserande.se fått toppbetyget 9,0 av 10 med motiveringen: ”Exceptionell champagne!” ”Stor lagringspotential”.

Livets Goda är inne på samma spår, när man ger Henriot Millesimé 2012 betyget 93+, och skriver bland annat: “Det här vinet har det där lilla extra”.

Henriot Millesimé från 2012 passar bäst till lättare fisk- och skaldjursrätter. Det går även utmärkt som sällskapsdryck till de lyxiga och minnesvärda ögonblicken.

Henriot Millesimé finns i skrivande stund på 80 stycken Systembolag – hitta din närmaste butik här

Nästa artikel