Unika ingenjörsutbildningen inom belysning: ”Tveka inte!”

Belysningsbranschen utvecklas otroligt snabbt och därmed även behovet av kompetens och specialistkunskaper hos arbetsgivarna. På STI, Stockholms Tekniska Institut, finns unika utbildningen STI-ingenjör Belysningsprojektör – som gör dig till färdigutbildad ingenjör på bara två år.

– Jag är övertygad om att jag kommer att få jobb direkt efter utbildningen, säger Christina Kamma, som själv studerar på STI.

OBS! Endast 33 platser! Klicka här för att komma direkt till ansökan.

Allt fler arbetsgivare har insett att utvecklingen inom belysning går otroligt snabbt och att ha bra ljus i arbetsmiljön är väldigt viktigt. Samtidigt har belysningen väldigt stor påverkan på energiförbrukningen, vilket gör att den kombinerade kunskapen, med det tekniska i ljusdesign samt estetiken bakom den, är starkt efterfrågad på arbetsmarknaden just nu.

På STI startar i höst utbildningen STI-ingenjör Belysningsprojektör – som ger studenterna alla nycklar till en framgångsrik karriär inom belysningsbranschen. Utbildningen är helt anpassad efter vad som efterfrågas på arbetsmarknaden, tack vare de företrädare från branschen som är med och formar utbildningen. Kombinationen av design och estetik med teknik gör utbildningen helt unik i Sverige – trots att arbetsmarknaden skriker efter den kunskapskombinationen.

Utbildningen i sig innebär både teori och praktik. 21 veckor spenderar de studerande på LIA, lärande i arbete, som är en viktig nyckel för det framtida arbetslivet. Christina Kamma studerar STI-Ingenjör Elkonstruktör på STI och har just nu sin LIA på ÅF Lighting, där hon får jobba med projektering av utomhusbelysning:

– Redan från andra veckan på praktikplatsen ingår jag i projektgrupper. Det betyder att när jag studerat klart så kommer jag i samband med de avslutade studierna också att ha erfarenhet av ämnet och många kontakter i branschen. Jag är övertygad om att jag kommer att få jobb direkt efter utbildningen, säger Christina.

Det råder inga tvivel om att de studerande på STI är hett eftertraktade direkt efter utbildningen. Nio av tio studerande får jobb direkt efter sin utbildning. Christina stämmer in i hyllningarna över STI:

– Jag skulle absolut rekommendera programmet till alla som vill skaffa sig de färdigheter som krävs inom branschen. Men jag skulle också rekommendera STI till alla som vill uppleva en trevlig och fin period som student. Ni som tvekar att återvända till studentlivet – tveka inte, för detta är verkligen värt att göra!

OBS! Endast 33 platser! Klicka här för att komma direkt till ansökan.

Nästa artikel