Nya storsatsningen i Stockholm ska lösa bostadsbristen

Till vänster: Parkstråket som är klar för inflytt i november. Till höger: Ett av sovrummen.

I dag tar det i snitt 10,5 år att få en hyreslägenhet i Stockholm.
Samtidigt köar just nu 675 000 personer hos Bostadsförmedlingen i Stockholm.
Det här vill det svenska storsatsande företaget COLIVE förändra.
I höst lanserar de Parkstråket i Haninge med 17 nyproducerade delningslägenheter för drygt 100 hyresgäster.

LANSERING: Nu släpps lägenheterna i Parkstråket – lämna din intresseanmälan här

Statistiken talar sitt tydliga språk. Idag råder det bostadsbrist i 90 procent av landets kommuner.  Bara i Stockholm köar över 675 000 personer för att få en bostad och varje år tillkommer omkring 40 000 personer. Ett köande som kan kännas hopplöst då det i snitt tar över 10 år att få ett förstahandskontrakt via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Just bostadsbristen var anledningen till att Colive grundades 2018 av Katarina Liljestam Beyer och Jonas Häggqvist, med planen att bli Sveriges första co-living-operatör.  

I maj 2019 öppnades de första delningslägenheterna på Södermalm, strax därefter en på Lidingö och nu i oktober lanseras deras nya storsatsning i Haninge: Parkstråket.

Parkstråket är Sveriges största och första nybyggda coliving-hubb med 17 nyproducerade delningslägenheter för drygt 100 hyresgäster.

– Som boende i Parkstråket får du ditt eget privata sovrum i en delad lägenhet. I varje lägenhet bor 5-6 personer som tillsammans har tillgång till ett möblerat, modernt hem med fullt utrustat kök och mysigt vardagsrum, berättar grundaren Katarina Liljestam Beyer.

 

Det stilrena vardagsrummet som man delar med 5-6 personer.

Inte nog med det –  i hyran ingår även städning, wifi och tillgång till husets gemensamma Hangout med lounge, co-working area och möjlighet till gemensamma filmkvällar och after-works. Det finns även en fullt utrustad övernattningslägenhet till uthyrning för besökande gäster.

Innan inflytt får alla göra en personlig roomie-matchning för att öka förutsättningarna för att alla ska trivas så bra som möjligt i den delade lägenheten.

– Vi har skapat ett innovativt och forskningsbaserat matchningsverktyg med ambitionen att para ihop hyresgäster som passar särskilt bra tillsammans i varje delningslägenhet. Det ökar trivseln och energin i hela huset. Du får svara på ett antal frågor om personlighet, vanor och värderingar. Allt för att Colive ska bli det du drömt om, berättar Katarina Liljestam Beyer. 

Colive har satsat stort på att allt ska vara så enkelt som möjligt för de boende. Bland annat med en smart app där du kan chatta med roomies, planera events, middagar och även boka tvättmaskin.

I november ska drygt 100 nya hyresgäster flytta in i lägenheterna och du kan bli en av dem. Att lämna sin intresseanmälan är helt kostnadsfritt och tar bara några minuter.

Följ länken här under för att lämna in din ansökan idag!

PASSA PÅ: Bo 23 minuter från centrala Stockholm – här kan du lämna din ansökan för Parkstråket

 

 

Nästa artikel