Här är vita flaskvinet som är ett av de mest sålda i Sverige

Publicerat: 2019-13-10

Visste du att ett av Sveriges mest populära vita viner på flaska kommer från en producent som jobbar med 100 procent hållbarhet – och att vinet numera dessutom är helt veganskt? Inte? Här kommer en kort introduktion till storsäljaren Stoneleigh Sauvignon Blanc.

Stoneleigh Sauvignon Blanc är Sveriges mest sålda vita vin på flaska över 100 kronor. Anledningarna till succén är många – en av framgångsfaktorerna är självklart smaken. Med dess aromatiska och friska smak, med inslag av krusbär, päron, persika, svartvinbärsblad och lime, funkar det lika bra att avnjuta som det är, som det finns en oändlig potential i matchningar med ost, och mat.

Här har vi listat tre rätter som passar perfekt till Stoneleigh Sauvignon Blanc!

Stoneleigh Sauvignon Blanc är framtaget i hjärtat av Wairau Valley i det kända distriktet Marlborough på Nya Zeeland, där Stoneleigh sedan 40 år tillbaka har sin vingård. Platsens speciella jordmån är en av sakerna som gör Stoneleighs viner unika.

Delar av marken består nämligen av stora stenar som fångar in och fördelar, men även stabiliserar, solens värme – något som i sin tur skapar extra bra förutsättningar för att framställa smakrika och intensiva viner.

Klicka här för att komma till Systembolaget.se, där du hittar mer information om vinerna från Stoneleigh.

Sugen på mer spännande fakta om Stoneleigh Sauvignon Blanc? Klicka här för att läsa mer.

Stoneleigh Sauvignon Blanc har även ett systervin: Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc.

Vid framställningen av vinet arbetar vinmakaren Jamie Marfell utifrån en spännande devis som inom branschen kallas ”minimal intervention”. Vad det innebär är att man låter vinet naturjäsa och således inte tillsätter någon jäst under själv odlingsprocessen. I stället öppnar man upp dörrarna till vinproduktionen – och låter naturen göra sitt.

– Minimalt ingripande under framtagningsprocessen gör att vi kan skapa viner med framstående aromer och fräscha, fruktiga smaker, säger Jamie Marfell.

Klicka här för att beställa hem Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc från Systembolaget.

Stoneleigh jobbar även aktivt med hållbarhet och är sedan några år tillbaka innehavare av den världsledande certifieringen SWNZ, Sustainable Winegrowing NZ. Vinerna är dessutom helt veganska.

Man hittar Stoneleighs viner på samtliga Systembolag runtom i Sverige. De går även bra att beställa hem från systembolaget.se.

För de som letar efter Stoneleighs viner på hyllorna kan det vara bra att veta att de nyligen gjort en uppdatering i designen.

Med den nya flaskdesignen vill Stoneleigh hylla Nya Zeeland i allmänhet och distriktet Marlborough i synnerhet, och på många sätt andas och präglas den nya designen av naturen i trakten.

Klicka här för att komma till systembolaget.se, där man kan beställa hem Stoneleigh Sauvignon Blanc.

Nästa artikel