Tips: Det ska du tänka på när du planerar ditt kök

Publicerat: 2017-9-6

När det kommer till att planera kök finns det en hel del faktorer som är viktiga att tänka på. Det ska vara praktiskt och hållbart, men man vill såklart inte tumma på det estetiska. Det behöver man inte göra heller – så länge man gör en noga plan och smarta val.

Kolla in lösningen till alla inredningsproblem i köket: inductionAir.

Köket är kanske ett av hemmets viktigaste utrymmen. Det är en social yta där många timmar ska spenderas på matlagning och trevliga diskussioner. För att få till ett bra kök gäller det att planera utifrån familjens egna behov.

Långsiktigt.
Tänk framåt i tiden vid köksplanering. Kan man ändra på utrymmet med enkla medel om några år – utan att lägga ut mycket pengar på att köpa nytt? Det kan vara bra att tänka på att livssituationen kan ändras, barn kan flytta hemifrån eller barn kan komma till.

När det kommer till flexibla ändringar är Siemens nya induktionshäll inductionAir optimal. Genom att ha en inbyggd fläkt istället för en stor och klumpig ovanför hällen gör den genast att köket blir mycket luftigare. Dessutom kan man bygga in hällen med integrerad fläkt var man vill i köket, eftersom den inte är beroende av fläktens placering.

inductionAir är perfekt för ett kök med öppen planlösning, där den gör sig bra på till exempel en köksö. I och med att induktionshällen har allt i ett med sin inbyggda fläkt får man mer utrymme för skåp där en fläkt annars hade varit.

Siemens nytillskott inductionAir.

Bekvämt.
Här gäller det att utgå från familjens egna behov. Hushållsapparater som man vet används ofta är kanske onödiga att stoppa längst bak i skåpet efter varje användning. Planera istället in plats för brödrosten, kaffekokaren eller mikron så att de på ett snyggt och praktiskt sätt kan stå framme.

Smart sortering.
När det kommer till de saker man vill lägga in i skåp och lådor gäller det också att ha en tanke bakom placeringen. De saker som används ofta ska med fördel placeras på en höjd på 40-180 centimeter över golvet, som till exempel bestick. Skåp med ett djup på 60 centimeter ska gärna ha utdragbara hyllor eller lådor för att man lättare ska komma åt sakerna.

inductionAir är en häll som är väl optimerad för förvaring. Induktionshällen kräver nämligen inte mycket utrymme i underskåpet och på så sätt får man mycket ”gratis förvaring”. Ett perfekt utrymme för stekpannor och kastruller.

En snygg, funktionell och praktisk lösning för köket.
inductionAir är en spännande nyhet som intresserar inrednings- och matintresserade.

Källa: Vi i villa

Nästa artikel