Allt du behöver veta om storsäljaren Stoneleigh Sauvignon Blanc

Publicerat: 2021-8-6

Såld på vitt vin? Stoneleigh Sauvignon Blanc har tagit Sverige med storm.
Här är detaljerna du kan briljera med på middagen, om det populära vinet från Nya Zeeland.

Stoneleigh Sauvignon Blanc finns att beställa hem från systembolaget.se.

Har fått sitt namn från speciell odlingsteknik
Delar av marken där Stoneleigh har sin vingård var tidigare en flod. I dag utgör flodbäddens stenar grunden för en speciell jordmån, som i sin tur bidrar till en alldeles unik odlingsteknik. Stenarna fångar nämligen in och fördelar solens värme över odlingarna under dagarna – och stabiliserar värmen under nätterna. Därav namnet Stoneleigh.

Klicka här för fem spännande fakta om Nya Zeeland som vinland!

Ett av Sveriges mest sålda vita viner på flaska
Stoneleigh som varumärke ligger bakom Sveriges i särklass mest sålda Nya Zeeländska viner. Favoriten Stoneleigh Sauvignon Blanc är faktiskt ett av Sveriges mest sålda vita viner på flaska.

Du hittar Stoneleigh Sauvignon Blanc (och även Stoneleigh Riesling) i samtliga av Systembolagets butiker. I många av butikerna finns även övriga av Stoneleighs viner tillgängliga. Klicka här för att ta reda på om vinet du letar efter finns i just din butik!

Producerat med hållbarhet i åtanke
Stoneleigh är sedan några år tillbaka stolta innehavare av den världsledande certifieringen SWNZ, Sustainable Winegrowing NZ, och deras viner är producerade med 100 procent hållbarhet i åtanke.

Nyfiken på vad vinmakaren Jamie Marfell har att säga om Stoneleigh? Läs mer här!

Helt veganskt
Sedan årsskiftet är samtliga av Stoneleighs viner helt veganska. Det innebär att även den som av olika anledningar undviker animalier kan dricka det.

Ny design på flaskan
En sak som kan vara bra att känna till är att både Stoneleigh Sauvignon Blanc och resten av Stoneleighs viner nyligen har gjort en uppdatering designmässigt. Den nya designen är en hyllning till distriktet Marlborough – där Stoneleigh har sin vingård – och dess storslagna natur.

Klicka här för att läsa mer om Stoneleighs viner hos Systembolaget. Du hittar de även i vanlig ordning på Nya Zeeland-hyllan i de fysiska butikerna.

Sugen på att lära dig mer om Nya Zeeland och landets kultur? Klicka här!

Nästa artikel