Direkt från drömmiga Piemonte – här är Enzo Bartoli Rosato

Ett bedårande landskap och en fantastisk mat- och vinkultur. Det är svårt att inte drömma sig bort till Piemonte. Här är rosévinet som ger dig en liten bit av den populära italienska regionen.

Klicka här för att hitta Enzo Bartoli Rosato på ditt närmaste Systembolag.

Piemonte, ”landet vid bergets fot”, i nordvästra Italien är en region som älskas av många. Det frodiga landskapet, med böljande gröna kullar och pittoreska byar, är en fröjd för ögat.

Men det är framför allt många gastronomer och dryckesexperter som hittat sitt himmelrike i Piemonte – som är känt bland annat för sina tryfflar och fina viner.

Faktum är att några av världens mest kända och omtyckta vindistrikt finns i Piemonte och det är även här som Enzo Bartoli Rosato, Sveriges mest populära italienska rosévin över 100 kronor, har sin hemvist.

Regionens bästa druvor

Vinet görs på två lokala druvsorter, barbera och dolcetto, några av regionens bästa druvor för rosévin. Druvorna skördas tidigt vilket ger rosévinet en tydlig friskhet.  

Rosévinet har en blek laxrosa färg och en generös doft som påminner om äpplen, fläder, persika, röda vinbär och smultron.

Smaken beskrivs som blommig med inslag av jordgubbar, persika, smultron, vattenmelon och citrus.

Här kan man beställa

Nu finns Enzo Bartoli Rosato även på bag in box, praktiskt och precis lika smakrikt som flaskvinet.

Den som drömmer om varma sommardagar i norra Italien och vill få med sig en liten bit av Piemonte hem kan hitta Enzo Bartoli Rosato på sitt närmaste Systembolag.

Vilka butiker har Enzo Bartoli Rosato just nu? Här hittar du det populära rosévinet.

Nästa artikel