Experten: ”Vi måste rädda regnskogen nu”

År efter år skövlas stora områden regnskog. Detta har gjort att antalet orangutanger har halverats – nu finns risk att orangutangerna dör ut om världen inte agerar.
– Vi har inte något val, vi måste rädda regnskogen nu, säger Esben Marcussen från Greenpeace.

Vill du vara med och rädda regnskogen och orangutangerna? Klicka HÄR!

Experten Esben Marcussen från Greenpeace har flugit över Indonesien och sett hur palmoljeindustrin ödelagt stora områden av regnskog.

Esben Marcussen. Foto: GREENPEACEregnskog.

Industrin innebär förödande konsekvenser för både naturen och djuren då regnskogen, som fungerar som jordens lungor, bara blir mindre och mindre.

– Regnskogen är något av det mest värdefulla vi har på den här planeten. Vi har inte ett val, vi måste rädda den, säger Esben Marcussen, expert hos Greenpeace.

Varje dag dör 25 orangutanger på grund av skövlingen då djuren tvingas fly från sina hem och söka sig till nya områden med mycket mindre föda. De svälter ihjäl, bränns till döds i skogsbränder eller blir skjutna när de tar sig in på plantagen i jakt efter mat.

– Det är en skam att tänka att denna fantastiska apa som har levt på jorden i över en miljon år kan försvinna på grund av vår girighet.

Esben poängterar att vi måste agera nu – innan det är för sent. Som enskild person kan man göra skillnad genom att bli månadsgivare hos Greenpeace. Eftersom Greenpeace är en oberoende miljöorganisation som inte tar emot pengar från stater eller företag är bidrag från  privatpersoner avgörande.

– Tillsammans med oss kan du kräva att industrin inte skövlar regnskogen. Vi har vunnit sådana här kamper tidigare och stöttar du oss kommer vi vinna den här kampen också.

Agera NU och var med och rädda regnskogen och orangutangerna. Bli månadsgivare hos Greenpeace idag.

Nästa artikel