Klådan i underlivet behöver inte vara svamp – det kan handla om okända folksjukdomen

Många kvinnor drabbas av bakteriell vaginos och svamp.
Båda har liknande symtom – men ska behandlas på olika sätt.
Just därför är det viktigt att provta sig för bakteriell vaginos och Candida samtidigt för att få rätt diagnos och behandling.
Beställ ett diskret självprovtagningskit hos Dynamic Code idag och få svar inom några dagar.

Här beställer du ditt självprovtagningskit för bakteriell vaginos och Candida – med fri frakt!

Bakteriell vaginos är vanligt – 10-20 procent av alla kvinnor i fertil ålder har det. Svamp i underlivet, även kallat Candida, är ännu vanligare. Nästan 75 % av alla kvinnor drabbas någon gång i livet av svampinfektion.

Symptomen för båda har många likheter vilket gör att de lätt kan förväxlas. Exempel på symptom är bland annat klåda i underlivet och/eller illaluktande flytningar.

Dessutom kan du ha bakteriell vaginos samtidigt som en Candidainfektion, därför är det bra att testa sig för båda. 

– Många gånger vet inte kvinnor om att de har bakteriell vaginos och behandlar därför symptomen som om det vore svamp. Då kan besvären kvarstå och för gravida kan det i värsta fall leda till ökad risk för förtidig födsel och låg födelsevikt, berättar Per-Göran Larsson, professor och överläkare i obstetrik och gynekologi och som arbetar som överläkare på Kvinnokliniken Skaraborgs sjukhus.

I den traditionella vården diagnosticeras bakteriell vaginos och Candida genom en klinisk undersökning –  men tack vare Dynamic Codes självprovtagningskit kan du provta dig smidigt i hemmet när det passar dig.

Få svar på tre dagar

Du beställer självprovtagningskitet, som skickas direkt hem till din brevlåda i ett diskret kuvert.

I paketet finns provtagningsmaterial och tydliga instruktioner. Provet tas med en vaginalprovpinn och gör inte ont att ta. 

När du tagit ett prov sparar du din personliga analyskod som medföljer och skickar in testet till Dynamic Code. 

Efter provets ankomst till Dynamic Codes laboratorium tar det tre vardagar innan du får svaret. Med din analyskod hämtar du själv svaret på sajten och allt sker helt anonymt.

Skulle det visa sig att du har bakteriell vaginos eller Candida hjälper Dynamic Code dig vidare till en digital vårdgivare som kan hjälpa dig med e-recept och/eller rådgivning.

Här beställer du ditt självprovtagningskit för bakteriell vaginos och Candida – med fri frakt!

 

Nästa artikel