Vin som räddar hundar – det här är Happy Dog Cava

Att njuta av en god cava och samtidigt hjälpa utsatta hundar låter kanske för bra för att vara sant. Men faktum är att det nu är möjligt. För varje såld flaska Happy Dog Cava går fem kronor till Hundhjälpen.

Happy Dog Cava är ett torrt, mousserande vin från området runt staden Valencia i Spanien. Utöver den förstklassiga smaken finns dessutom något annat som skiljer denna flaska från andra. Den som köper Happy Dog Cava bidrar nämligen med fem kronor till organisationen Hundhjälpen, som jobbar för att ge utsatta hundar en ny chans i livet.

– Hundhjälpen arbetar outtröttligt med att ge hundar från Europas mest utsatta område ett bättre liv i Sverige. En ideell verksamhet som efter rigorösa kontroller ger hundratals hundar nya och trygga hem varje år, säger Pierre Kambouris som står bakom Happy Dog Cava.

Varför hundar?

– Vi älskar nästan alla djur men hundar ligger oss särskilt varmt om hjärtat och att det blev Happy Dog föll ganska naturligt då vi vill att alla hundar skall få vara just ”Happy”.

Ekologiskt odlade druvor av sorten Macabeo och Chardonnay ger en elegant och frisk smak av gröna äpplen, päron och citrus med inslag av kex och nougat. Det gör att vinet passar perfekt till plockmat, fisk och skaldjur – eller bara som det är.

– Vi kände att vi ville ha ett hjärtprojekt i företaget och ganska snabbt kom vi fram till att vi ville skapa ett vin där vi kunde ge tillbaka. Happy Dog Cava är ett alternativ för alla som vill ta ett glas bubbel och dessutom hjälpa hundar som far illa. Naturligtvis förespråkar vi måttlig konsumtion av alkohol, särskilt om du har ansvar för ett djur och inte minst en hund, säger Pierre Kambouris.

Happy Dog Cava finns på hyllan på Systembolaget och kostar 99 kronor.

Nästa artikel