Så smakar nya Happy Dog Tempranillo

Nyheten Happy Dog Tempranillo är rödvinet som bidrar till en god sak: att hjälpa utsatta hundar. Här är smakerna att känna igen i vinet.

Happy Dog är vinproducenten som brinner för att hjälpa våra fyrbenta vänner. I våras lanserade de Happy Dog Cava – ett mousserande vin där fem kronor av varje såld flaska går till att hjälpa utsatta hundar runtom i Europa.

Satsningen har varit mycket uppskattad av svenska folket och hittills har över 600 000 kr samlats in till organisationen Hundhjälpen.

Nu lanserar Happy Dog nästa stora nyhet för alla hundälskare: Happy Dog Tempranillo.

Som namnet skvallrar om rör det sig om ett rödvin gjort på tempranillo – en druva som av många anses vara en av de främsta blåa druvorna.

Tempranillo är en mångfacetterad druva som kan ge viner av flera olika smaktyper: kryddiga och mustiga, strama och nyanserade samt fruktiga och smakrika.

När det kommer till Happy Dog Tempranillo så har vi att göra med ett fruktigt och smakrikt vin. Det är bärigt och har inslag av körsbär, jordgubbar och blåbär. Då det har lagrats på ekfat kan man även hitta toner av vanilj, tobak, läder, choklad och kaffe.

Vill man matcha Happy Dog Tempranillo med mat så gör det sig utmärkt till grillat eller stekt kött, gärna med örtkryddor, eller till mustiga grytor.

Happy Dog Tempranillo finns nu att hitta i Systembolagets beställningssortiment och kostar 99 kronor. Fem kronor av varje såld flaska går direkt till organisationen Hundhjälpen. Klicka på länken här under för att lägga din beställning.

Nästa artikel