Omtalade nyheten – cava som räddar hundar

Happy Dog Cava är flaskan som hjälper utsatta hundar. Nu får allt fler svenskar upp ögonen för det eleganta mousserande vinet.
– Det har varit en helt fantastisk respons, över förväntan, säger Pierre Kambouris som grundat Happy Dog.

Idén till Happy Dog Cava kommer från det gedigna djurintresset som grundarna har. Ett nytt vin skulle plockas fram och ganska snabbt stod det klart att det skulle finnas en djupare tanke bakom.

– Happy Dog Cava är både ett förstklassigt vin från Spanien och en möjlighet för oss att förena två saker som vi bryr oss mycket om. Helt kort handlar det om att ge dem som har det svårast en röst. Att kunna hjälpa någon som inte kan be om det, att finnas där för dem som är bättre på att ge än på att ta, säger Pierre Kambouris som är en av personerna bakom Happy Dog Cava.

Därför går nu 5 kronor per flaska till den ideella organisationen Hundhjälpen.

– Hundhjälpen är en fantastisk organisation som gör ett otroligt arbete. De arbetar outtröttligt med att ge hundar från Europas mest utsatta område ett bättre liv i Sverige, säger Pierre Kambouris.

Allt fler svenskar får nu upp ögonen för det eleganta mousserande vinet från Spanien, som har en ton av päron, mandel, citrus och gula plommon.

– Det har varit en helt fantastisk respons, över förväntan. Det är så härligt att se hur många som engagerar sig i just djur och speciellt hundar. Vår största önskan är att vi ska kunna få ihop tillräckligt med pengar till en ny rullande veterinärbil, säger Pierre Kambouris.

En flaska kostar 99 kronor och av dessa går alltså 5 kronor till att hjälpa utsatta hundar till en ny chans i livet.

Nästa artikel