”Ett förstklassigt vin från Spanien”

Med smak av gröna äpplen, päron och citrus samt inslag av kex och nougat passar Happy Dog Cava perfekt till fisk och skaldjur, eller bara som det är. Fem kronor per flaska går dessutom till att hjälpa utsatta hundar.
– Happy Dog Cava är både ett förstklassigt vin och en möjlighet för oss att förena två saker som vi bryr oss om, säger Happy Dog Wines Pierre Kambouris. 

Druvorna som används till Happy Dog Cava är ekologiskt odlade 700 meter över havet i området Requena i Valencia i Spanien. 75 procent av dem är av sorten Macabeo och resten Chardonnay. Det mousserande vinet är gjort enligt den traditionella champagnemetoden med en andra jäsning på flaska. 

Happy Dog Organic Cava har en generös fruktig doft och smak av gröna äpplen, päron och citrus med inslag av kex och nougat. Efter skörd och press lagras vinet i minst 15 månader, vilket ger en elegant, torr och frisk smak där syran är härligt integrerad med en lång eftersmak. Vinet passar perfekt som sällskapsdryck, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

Happy Dog Cava kostar 99 kronor och finns på hyllan hos Systembolaget. Av dessa 99 kronor går fem kronor till den ideella organisationen Hundhjälpen, som arbetar för att göra livet bättre för hundar i Europas mest utsatta områden. 

– Happy Dog Cava är både ett förstklassigt vin från Spanien och en möjlighet för oss att förena två saker som vi bryr oss mycket om. Ett alternativ för alla som både vill ta ett glas bubbel och hjälpa hundar som far illa, säger Pierre Kambouris.

Nästa artikel