Det första vinet som stöttar välgörenhet för hundar är här

Nu finns det första vinet som stöttar välgörenhet för hundar på Systembolagets hyllor. Happy Dog Cava skänker fem kronor per flaska till Hundhjälpen. 
– Vår förhoppning är att bidra till att Hundhjälpens arbete uppmärksammas och stärks, säger Lenita Nylund, som är en av personerna bakom Happy Dog Cava. 

Idén till Happy Dog Cava föddes i början av 2023 och i maj kom flaskorna ut på Systembolagets hyllor. Det mousserande vinet, gjort på ekologiska druvor av sorten Macabeo och Chardonnay, har inte bara en fruktig doft och smak av äpplen, päron och citrus. För varje såld flaska går dessutom fem kronor till den ideella organisationen Hundhjälpen och deras arbete med att rädda utsatta hundar. Detta gör Happy Dog Cava till det första vinet i Sverige som stöttar välgörenhet för hundar. 

– Visst skulle man bara kunna donera pengar till Hundhjälpen och strunta i att köpa vinet, och det kan man såklart. Men vår förhoppning är att vi ska bidra till att deras arbete uppmärksammas och stärks, säger Lenita Nylund. 

Hundhjälpen har i nära 20 års tid jobbat för att hjälpa hundar i Europas mest utsatta områden. Organisationen hjälper hundar på plats, driver utbildning inom hundskötsel och har också gett 2500 hundar nya, trygga hem. I maj donerades 125 000 kronor från Happy Dog Cava till den ideella verksamheten. 

– Det här är pengar som bland annat gått till krigsdrabbade hundar i Ukraina i sommar, vilket känns bra i hjärtat, säger Lenita Nylund. 

Happy Dog Cava finns på Systembolagets hyllor och kostar 99 kronor. 

Nästa artikel