Allt du behöver veta om Happy Dog Cava

Happy Dog Cava har på kort tid fått massor av uppmärksamhet bland svenskarna. Här är allt du behöver veta om det mousserande vinet som bidrar till att hjälpa utsatta hundar. 

Bakgrund

Företaget bakom Happy Dog Cava ville ha ett hjärteprojekt att jobba med, och ganska snabbt bestämde de sig för att ta fram ett vin som också kunde ge tillbaka. En möjlighet att hjälpa dem som själva inte kan be om det. Happy Dog Cava blev resultatet, alltså ett förstklassigt vin som ger köparen möjlighet att njuta av god dryck och samtidigt stötta utsatta hundar. Namnet Happy Dog föll naturligt då alla hundar ska få vara just ”happy”. 

Varför hundar?

På Happy Dog Wine brinner man för alla djur, men hundar ligger dem särskilt varmt om hjärtat.  

Vad gör Hundhjälpen?

Hundhjälpen är en ideell verksamhet som arbetar outtröttligt med att hjälpa hundar i Europas mest utsatta område, främst Rumänien men även andra länder såsom Ukraina. Organisationen stöttar både på plats i dessa områden med bland annat omhändertagande av djur och utbildning kring djurskötsel, men de ger också massor av hundar nya och trygga hem i Sverige.

Smak

Happy Dog Cava har en generös fruktig doft och smak av gröna äpplen, päron och citrus med inslag av kex och nougat. Vinet är gjort på ekologiska druvor av sorten Macabeo och Chardonnay och lagras i minst 15 månader efter skörd och press. Detta ger en elegant, torr och frisk smak där syran är härligt integrerad med en lång eftersmak. Happy Dog Cava passar utmärkt som sällskapsdryck eller till fisk och skaldjur. 

Hur köper man?

Happy Dog Cava finns på hyllan hos Systembolaget. En flaska kostar 99 kronor och av dessa går alltså fem kronor till Hundhjälpen. 

Nästa artikel