5 saker du inte visste om Happy Dog Cava

Happy Dog Cava har snabbt blivit en favorit hos många svenskar. Att varje flaska bidrar med fem kronor till Hundhjälpen känner de flesta till, men det finns fler egenskaper värda att nämna. Här listar vi fem saker du inte visste om det mousserande vinet: 

1. Odlat i Valencia

Druvorna som används i framställningen av Happy Dog Cava är ekologiskt odlade 700 meter över havet i området Requena i Valencia i Spanien.

2. Två olika sorters druvor

Happy Dog Cava är gjort på druvor av sorten Macabeo och Chardonnay. Fördelningen är 75 procent Macabeo och 25 procent Chardonnay och vinet har en generös fruktig doft och smak av gröna äpplen, päron och citrus med inslag av kex och nougat. 

3. Lagrat i minst 15 månader

Happy Dog Cava är gjort enligt den traditionella champagnemetoden med en andra jäsning på flaska. Efter skörd och press lagras vinet i minst 15 månader. Detta ger en elegant, torr och frisk smak där syran är härligt integrerad med en lång eftersmak. Vinet passar perfekt som sällskapsdryck, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur. 

4. En flaska räcker till att mätta en hund

Fem kronor per såld flaska Happy Dog Cava går oavkortat till den ideella organisationen Hundhjälpen, som arbetar för att ge hundar i Europas mest utsatta områden en ny chans i livet. Fem kronor är tillräckligt för att mätta en hund i Ukraina. 20 kronor, alltså fyra flaskor, räcker till en rabiesvaccination.

5. Finns nu på hyllan hos Systembolaget

Happy Dog Cava finns numera på hyllan hos Systembolaget. Priset för en flaska är 99 kronor varav fem kronor alltså går till Hundhjälpen. Artikelnummer: 59093. 

Nästa artikel