5 kr per flaska – det räcker pengarna till

För varje såld flaska Happy Dog Cava går fem kronor till organisationen Hundhjälpen. Det räcker till att mätta en hund i ett av Europas mest utsatta områden.
– Det är en helt annan kostnadsnivå därnere, säger Hundhjälpens Linda West.

En flaska Happy Dog Cava kostar 99 kronor på Systembolaget. Av dessa går 5 kronor till den ideella organisationen Hundhjälpen som arbetar för att göra livet bättre för utsatta hundar. Fem kronor kanske låter som en försvinnande liten summa, men faktum är att det kan räcka långt i ett av Europas mest utsatta områden.

– Det är väldigt fattigt därnere och en helt annan kostnadsnivå. En såld flaska räcker till att göra en hund i Ukraina riktigt mätt. Fyra flaskor räcker till en rabiesvaccination, säger Linda West.

Så här långt har Happy Dog Cava fått en hel del uppmärksamhet och fler och fler svenskar får nu upp ögonen för det eleganta mousserande vinet från Spanien. Hittills har inte mindre än 600 000 kronor samlats in till Hundhjälpen vilket alltså räcker till att hjälpa tusentals utsatta hundar.

– Det är så härligt att se hur många som engagerar sig i djur och speciellt hundar. Vår största önskan är att vi ska kunna få ihop tillräckligt till en ny rullande veterinärbil, säger Happy Dog Wines Pierre Kambouris.

Vinet har en generös fruktig doft och smak av gröna äpplen, päron och citrus med inslag av kex och nougat. Det pressas och lagras i minst 15 månader vilket ger en torr och frisk smak.

– Happy Dog Cava är både ett förstklassigt vin och en möjlighet för oss att förena två saker som vi bryr oss mycket om. Helt kort handlar det om att ge dem som har det svårast en röst. Att kunna hjälpa någon som inte kan be om det, säger Pierre Kambouris.

Så långt räcker pengarna

5 kren skål mat till Ukrainas svältande hundar
20 kren rabiesvaccination
250 krfullständiga vaccinationer för en omhändertagen hund
80 krårlig booster samtliga vaccinationer
320 krkompletta blodtester för fästing- och myggparasiter
600 kravmaskning under ett års tid
275 krmat för en omhändertagen valp en månad
165 krmat för en vuxen omhändertagen hund en månad
650 krsterilisering av en gatuhund – tik
450 krkastration av gatuhund – hane
60 krmicrochip, registrering och EU-pass
1100 krenkel hundkoja
4000 krvinterisolerad hundkoja av hög kvalitet
Nästa artikel