600 000 kronor till Hundhjälpen: ”Gör stor skillnad”

600 000 kronor. Det är vad Happy Dog Cava hittills samlat in till den ideella organisationen Hundhjälpen. 
– Pengarna från Happy Dog Cava gör stor skillnad för hundarna som vi räddar, säger Linda West på Hundhjälpen.

Det har gått några månader sedan Happy Dog Cava lanserades i februari, alltså det mousserande vinet där fem kronor per flaska går till Hundhjälpen och deras arbete med att hjälpa hundar i Europas mest utsatta områden. Det här är det första vinet i Sverige som stöttar välgörenhet för djur och engagemanget har varit stort. Under de första fem veckorna såldes 22 000 flaskor. 

– Många vill göra gott genom medvetna val. Att då välja Happy Dog Cava framför ett annat mousserande vin, är något som är mycket enkelt att göra, säger Pierre Kambouris som tillsammans med Lenita Nylund skapat Happy Dog Cava. 

I början av maj donerades 125 000 kronor till Hundhjälpen. Pengar som under sommaren bland annat gått till hundar i det krigsdrabbade Ukraina. I början av augusti har insamlingen passerat 600 000 kronor.

Numera finns Happy Dog Cava dessutom att hitta på hyllan hos Systembolaget, och på Hundhjälpen ser man fram emot fortsatt samarbete. 

– Pengarna från Happy Dog Cava gör stor skillnad för hundarna som vi räddar. När vinet nu kommer ut på Systembolagets hyllor i hela landet, hoppas vi att på sikt, få pengar till att införskaffa en rullande veterinärbil som stöttas helt av vinet, säger grundaren Linda West.

Happy Dog Cava har artikelnummer 59093 på Systembolaget, en flaska kostar 99 kronor.

Nästa artikel